Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Het Ensemble Fantasticus- ”Buxtehude – Abendmusik”

t/m 25 september

Het Ensemble Fantasticus- ”Buxtehude – Abendmusik” Rie Kimura (baroque viool), Robert Smith (viola-da-gamba),Pieter-Jan Belder (klavecimbel )

Het ensemble Fantasticus speelt barokmuziek op historische instrumenten. Een optreden van Fantasticus is een creatie waarbij oude muziek een urgente…

Het Ensemble Fantasticus- ”Buxtehude – Abendmusik” Rie Kimura (baroque viool), Robert Smith (viola-da-gamba),Pieter-Jan Belder (klavecimbel )

Het ensemble Fantasticus speelt barokmuziek op historische instrumenten. Een optreden van Fantasticus is een creatie waarbij oude muziek een urgente en tevens relevante rol speelt voor hedendaagse luisteraars. Fantasticus gelooft in verbinding met het publiek en ziet ieder concert als een gezamenlijke ontdekkingsreis waarbij intensiteit en intimiteit een grote rol spelen. Kennis van de Barokke stijl, expertise in de instrumenten en een passie om een verhaal te vertellen zijn de handelsmerken van het muziekspel van Fantasticus. Fantasticus is een Amsterdams gezelschap dat vanaf 2010 in meerdere belangrijke concertzalen en festivals in Europa heeft opgetreden. Ook hebben zij meerdere hoog gewaardeerde platen opgenomen onder het label Resonus Classics. De BBC vergeleek Fantasticus met ‘The young Andrew Manze and his collaborators’ en noemde hen een geliefde toevoeging aan de vroege muziekscene. De opname van ‘Tartini & Veracini’ ontving een vijf-sterren-recensie in de Volkskrant. Een registratie van de nooit eerder opgenomen complete Op.12-kwartetten door Louis-Gabriel Guillemain werd - met als speciale gast de wereldberoemde traverso-speler Wilbert Hazelzet - in augustus 2018 uitgebracht. Gramophone magazine lauwerde deze opname als fabelachtig. De naam van het ensemble verwijst naar hun grootste bron van inspiratie; de mysterieuze en virtuoze muziek uit het midden van de 17e eeuw bekend als de “stylus fantasticus”. Buxtehude en Biber zijn prominent aanwezig in hun repertoire, evenals muziek voor viool en viola da gamba in het algemeen.

Contact

Adres:
Sint Bonifatiuskerk
Contrabasweg 239
1311 LB Almere,
Plan je route

Prijzen

  • Volwassenen€ 20,00 Prijzen: Standaard: 18 euro +€ 2,00 per administratie kosten 1 Drankje is bij de prijs inbegrepen. Dit concert heeft geen pauze.
  • Kinderen€ 7,00 Kinderen: tot met 18 jaar oud: 5 euro + € 2,00 administratie per kaart
  • Betaalmogelijkheden: Contant, PIN, Online

Locatie

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!