Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar
A hot take on the chili in het Voedselmuseum

A hot take on the chili in het Voedselmuseum

t/m 24 september

Kom kijken, luisteren, proeven, ruiken en eten bij de nieuwe versie van het Voedselmuseum in Almere Poort.  Het Voedselmuseum heeft haar deuren voor een tweede seizoen geopend in de voortuin op het terrein van theatergezelschap Vis à Vis. Een pop-up tentoonstelling over de werelden die achter ons bord schuilgaan. 

Op zaterdag 24 september staat het Voedselmuseum in het teken van de chili peper. Ontdek de chilipeper in al haar facetten; haar temperament, eigenaardigheden, toepassingen en betekenis in uiteenlopende culinaire culturen. 

Culinair kunstenaar Maureen de Jong van ’t kleinkookbedrijf en chef- kok en ruraal socioloog Anna Kooi - beiden met een liefde voor culinaire culturen, smaken en de betekenis van eten - nemen je mee naar de diverse wereld van spice & flavor! 

En dat doen ze niet alleen: een all female line up van vrouwen met elk hun eigen peper-expertise komt hen versterken. 

Programma:
1…

Kom kijken, luisteren, proeven, ruiken en eten bij de nieuwe versie van het Voedselmuseum in Almere Poort.  Het Voedselmuseum heeft haar deuren voor een tweede seizoen geopend in de voortuin op het terrein van theatergezelschap Vis à Vis. Een pop-up tentoonstelling over de werelden die achter ons bord schuilgaan. 

Op zaterdag 24 september staat het Voedselmuseum in het teken van de chili peper. Ontdek de chilipeper in al haar facetten; haar temperament, eigenaardigheden, toepassingen en betekenis in uiteenlopende culinaire culturen. 

Culinair kunstenaar Maureen de Jong van ’t kleinkookbedrijf en chef- kok en ruraal socioloog Anna Kooi - beiden met een liefde voor culinaire culturen, smaken en de betekenis van eten - nemen je mee naar de diverse wereld van spice & flavor! 

En dat doen ze niet alleen: een all female line up van vrouwen met elk hun eigen peper-expertise komt hen versterken. 

Programma:
13:00 - 13:30 Inloop
13:30 - 15:15 Ontmoet de chili experts en petit comité
15:15 - 16:00 alle chillies op je tong en in je hart

All female line-up:

Katinka Dodero Lansink - Ceviche Ceviche
Voelen, ruiken, proeven en luisteren? Laat je zintuigen prikkelen door Peruaanse pepers.
Katinka Lansink Dodero van Ceviche Ceviche is Peruaans peper expert en laat je op een interactieve manier kennis maken met de pepers van Peru. Haar motto? Stay spicy!

Harjinder Kaur - At Letting
Dankzij haar roots in Noord-India werd peper Harjinder met de spice-lepel ingegoten, want ‘zonder chilipeper kunnen Punjabis niet leven!’ Schuif aan en ervaar hoe Harjinder de groene peper, alomtegenwoordig in Punjabi, transformeert tot Hari Mirch Ka Achar. Heb je na deze ontmoeting de smaak te pakken? Ga dan naar At Letting, het restaurant dat Harjinder samen met haar man runt.

Melissa Korn - Ik Eet Cultuur
Krijg een persoonlijk chili consult voor in je eigen keuken en laat Melissa, programmamaker die altijd op zoek is naar de betekenis van cultuur en identiteit door de lens van eten, je alles vertellen over het -binnenkort te publiceren- chili onderzoek dat ze deed voor Low Food LAB.

Anna Kooi - Cascoland & Wageningen Universiteit
Duik met Anna in het geheim van de Tajín - hét multi-purpose chili salt uit Mexico dat dit decennium ieders hart en tong gaat veroveren - en leer ondertussen verschillende Mexicaanse pepers te determineren. Bereid je voor op onverwachte smaken die lekker botsen, want tajín eet je met zoet fruit!

Maureen de Jong - 't kleinkookbedrijf
In Maureen’s keuken vind je de meest uiteenlopende peper: rode en groene szechuan pepper, cabe rawit, Ancho peper tot Andaliman, Rocoto en Er jing tiao. Sambal, spicy olie, hot sauce en spicy relish; anything chili heeft haar aandacht - daarbij is ze altijd op zoek naar onverwachte ontmoetingen op de tong: proef en get addicted!

Mirch Masala - regie: Ketan Mehta
Scènes uit het ultieme Feministische Bollywood Chili Drama uit 1987

Contact

Adres:
Muiderzandplaats 1
Almere
Plan je route

Locatie

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!