Wil je een instrument leren spelen? Of een nieuwe hobby uitproberen? Leren dansen of ben je op zoek naar een educatief en theatraal lesprogramma voor op school? Bij doen in Almere vind je het creatieve en educatieve aanbod van Almere.


De Coöperatie Kunstzinnige Vorming Almere (CKV) geeft cursussen in alle kunst disciplines. Dit zijn muzieklessen, danslessen, theaterlessen en lessen beeldende kunst voor kinderen, jongeren en volwassenen. Alle docenten zijn hoog opgeleid en gediplomeerd, die naast het lesgeven als uitvoerende kunstenaars werken. CKV Almere is kunstonderwijs op het hoogste niveau.

► Bekijk het aanbod van CKV-Almere

kaf

In KAF ACADEMIE kunnen jonge Almeerders hun creatieve talenten verder ontwikkelen. Hier ga je aan de slag onder begeleiding van inspirerende professionals. Wat dacht je bijvoorbeeld van workshops, masterclasses, voorstellingen, discussiepanels en evenementen op het gebied van muziek, dans, toneel, games en art?
KAF ACADEMIE geeft je de kans om je talenten op een verrassende en inspirerende wijze te ontwikkelen en biedt je een podium om te laten zien wat je in huis hebt.

► Bekijk het aanbod van KAF-Academie

Collage Centrum voor cultuuronderwijs almere

Collage-Almere is een onafhankelijk projectbureau dat in opdracht van de gemeente en met steun van alle schoolbesturen in Almere,  uitvoering geeft aan het kunst- en cultuuronderwijs in Almere. Het gemeenschappelijke doel is zorgen voor kwalitatief goed aanbod voor de scholen, deskundigheidsbevordering van leerkrachten en het op schoolniveau inrichten van doorlopende leerlijnen.

► Bekijk het aanbod van Collage-Almere

bonte hond

KIDD is het educatieve programma van BonteHond. Kunst is Dichterbij dan je Denkt(KIDD) is een doorlopende leerlijn kunst en cultuur voor het basisonderwijs in Almere. Samen met vijf pilotscholen en culturele instellingen uit Almere ontwikkelt BonteHond de leerlijn Kunst is Dichterbij dan je Denkt; een samenhangend programma  dat aansluit bij de kerndoelen Kunstzinnige Oriëntatie. KIDD wordt ontwikkelt in het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit. 

►Bekijk het programma van KIDD