De avond van de Almeerse film

woensdag 29 november 2017

Op donderdagavond 21 december 2017 gaan drie kersverse korte films en documentaires in première bij Kinepolis Almere.

De films zijn gemaakt in het teken van de Avond van de Almeerse Film, een filmwedstrijd van crowdfunding platform CineCrowd. Kaarten voor de première avond kosten € 5,- en zijn nu te koop op www.kinepolis.nl.

Inhoud van de films
Mo Hersi heeft 800 kilometer door Nederland gelopen zonder geld of spullen. In zijn documentaire “The Messenger” zien we zijn reis die zowel fysiek als mentaal barrières doorbreekt. Hersi probeert met zijn reis Nederlanders en vluchtelingen met elkaar te verbinden.

Welke Almeerder kent Rebekka en Eduard eigenlijk niet? Dit stel zwerft al geruime tijd door Almere. Sherazade Fritze heeft hen een maand gevolgd en hun leven in beeld gebracht. "Hun leven is verwonderlijker dan iedereen had kunnen bedenken”, aldus Sherazade.

In “Scratched Blue Sky” vertelt Cyrus Esfandiari het emotionele verhaal van Farah. Een vijfjarig meisje uit Syrië die getuige is geweest van de dood van haar ouders tijdens een bombardement. Hoe gaan haar familie en vrienden om met het trauma van Farah?

Prijzen
Een professionele jury met o.a. Derk-Jan Warrink (producent van o.a. “Zenith” en “Bloed, Zweet & Tranen”) kiest vanavond de winnaar van de “Beste Almeerse Film 2017”. Deze regisseur gaat naar huis met de Gouden Wilg en € 2000,-. De tweede prijs wint de Pioniers Award voor de meest vooruitstrevende film.

De Avond van de Almeerse Film wordt ondersteund door Cultuurfonds Almere, Kinepolis Almere, Omroep Flevoland en VSB Fonds.