Later word ik danser!

woensdag 29 november 2017

De afgelopen weken stond het in diverse basisscholen bol van de muzikale activiteiten. De Egelantier, de Syncope en de Montessorischool stonden ‘letterlijk’ op hun kop van alle spetterende moves & beats.

Op de Argonaut en de Olijfboom werd prachtig gezongen en was rap en beatbox te horen. Leerlingen van Sterrenschool de Ruimte componeerden hun eigen muziek op Ipads. “Het was een feest om met al die leuke kinderen te werken!” vertelden de professionele dans- en muziekdocenten.

MuziekMenu Collage
Het MuziekMenu laat alle kinderen zingen, dansen, muziek beluisteren of muziek maken en is dit schooljaar een nieuw initiatief van Collage. Acht scholen uit Almere hebben het MuziekMenu aangeschaft, waardoor meer dan 3000 kinderen professionele muziekles op school krijgen. De kinderen die meedoen bruisen van enthousiasme. En dat is precies de bedoeling!

Collage stimuleert beter muziekonderwijs op de basisscholen
Collage vindt muziekonderwijs op de basisscholen héél belangrijk en helpt leerkrachten middels scholing en trainingen. Zo zijn er naast de 8 MuziekMenu-scholen inmiddels 10 Almeerse scholen die meedoen aan de landelijke regeling Impuls Muziekonderwijs. Zij krijgen extra subsidie om structureel betere muzieklessen aan kinderen te kunnen geven.

Onderwijskoor en gitaarles
Dit jaar zingen 32 leerkrachten mee in het onderwijskoor van Collage. Voor de gezelligheid én om te leren hoe je kunt zingen met de kinderen in je klas. Daarnaast zijn er 18 leerkrachten die gitaarles krijgen om de zingende kinderen in de klas op gitaar te begeleiden.

Lang Leve de Muziekshow en Collage
Op zaterdag 16 dec. (19.25 uur) zijn de Flierefluiter en de Zeetuin op televisie te zien in NPO’s ‘Lang leve de Muziekshow’. Gaan ze de finale halen en meedoen aan Het Kerst Muziekgala waar ook Koningin Máxima is….?? Kijken dus!

Meer info op www.collage-almere.nl