Ontmoet schrijvers Jacques Klöters en Joke van Leeuwen bij eindig laagland

dinsdag 5 september 2017

Literair genootschap eindig laagland is in september en oktober weer terug bij Corrosia Theater, Expo & Film met opnieuw twee bijzondere schrijvers: Jacques Klöters en Joke van Leeuwen.

Eindig laagland avonden zijn het perfecte moment om auteurs te ontmoeten en om hen het hemd van het lijf te vragen over hun leven als schrijver, hun werk, en andere dingen die u altijd al wilde weten. Kijk op www.corrosia.nl voor meer informatie en kaartverkoop.

Woensdag 13 september – Jacques Klöters

Schrijver en cabarethistoricus Klöters stond aan de basis van cabaretgroep Don Quishocking, doceerde aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam, schreef talloze cabaret-, musical- en toneelteksten en maakte en presenteerde radio- en tv-klassiekers als Andermans Veren en De Sandwich. Ook is hij de biograaf van Toon Hermans (Toon, 2010) en bracht hij Visite uit de hemel (2016) uit, een herinnering in woord en geluid aan zijn goede vriend Willem Wilmink.

Woensdag 11 oktober – Joke van Leeuwen
Velen zullen Joke van Leeuwen kennen van het bekroonde kinderboek Iep! (1997), dat ze zelf illustreerde. Maar de veelzijdige domineesdochter is ook romanschrijver, performer en dichter. Haar meest recente romans, Feest van het begin (2012) en De onervarenen (2016), hebben een historische achtergrond. In 2016 verscheen de poëziebundel Het moet ergens liggen. Van Leeuwen woont in Antwerpen en studeerde grafische kunsten en geschiedenis.

Praktisch
Beide avonden starten om 20 uur. De kassa van Corrosia Theater, Expo & Film is vanaf 19 uur geopend.
Kaarten voor deze eindig laagland lezingen zijn te koop via www.corrosia.nl, The ReadShop in Almere Haven en Boekhandel Stumpel in Almere Stad. Kaarten kosten € 7,50, Bibliotheekpashouders betalen € 6,- en CorrosiaPashouders krijgen gratis toegang.
Locatie: Corrosia Theater, Expo & Film, Markt 43, 1354 AP Almere Haven.
Kijk voor meer informatie op www.corrosia.nl