Subsub speelt Bloedband

donderdag 2 maart 2017

Eva is een jong en onzeker meisje dat op zoek is naar een thuis en in een sekte terecht komt. Hier laat ze zich door groepsdruk en verleiding meevoeren in de activiteiten van de sekte.

Ze raakt, naarmate ze langer in de sekte verblijft, haar eigen identiteit kwijt, terwijl ze juist dacht deze te ontplooien. Haar nieuwe ‘familie’ beïnvloedt haar enorm en neemt via slinkse manipulatieve trucs steeds meer bezit van haar eigen ‘ik’. Als ze in de sekte betrokken raakt bij een verschrikkelijke gebeurtenis, besluit Eva dat het te ver is gegaan en vlucht ze naar haar zus. Maar daar gaat de nachtmerrie verder. Want zij is uit de sekte, maar hoe krijgt zij de sekte uit haar systeem? 

Door wie laat jij je leiden? 
De voorstelling wordt gespeeld door jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Ook zij herkennen allemaal de zoektocht naar hun eigen identiteit en de (groeps)druk die je daar soms bij ervaart. Iedereen wil graag ergens bij horen en daar is niks mis mee. Maar wat zou je doen als de groep dingen van jou vraagt die niet goed voelen? Hoe maak je de keuze tussen de groep en je eigen normen en waarden? Zou jij je dan ook door anderen laten leiden?

SubSub
SubSub, voorheen subSuburbia, is hét jongerentheatergezelschap van Almere en omgeving. “We zijn in 2008 opgericht door Theatergroep Suburbia, maar gaan nu ‘op kamers’ vanwege de enorme groei in het aantal voorstellingen. We kunnen nu, mede dankzij de bijdrage van Cultuurfonds Almere, nog verder uitbreiden. Tegelijkertijd blijven we
betrokken bij het professionele gezelschap Suburbia,” aldus regisseur Esther Bolte. 

SubSub houdt elk jaar audities onder talentvolle en gedreven jongeren uit de polder. Zij worden vervolgens in zes maanden klaargestoomd voor een volledige voorstelling onder professionele leiding van artistiek leider en regisseur Esther Bolte. Eerdere succesvolle producties van haar waren ‘Lotzooi’, ‘Faust’, ‘De Driestuiversopera’, ‘Peer Gynt’, ‘Elckerlyc’, ‘Don Juan’ en ‘HEM/ZIJN’.

Bloedband | van 5 t/m 22 april 2017
Voetnoot (Stadhuisplein 2, Almere) | www.subsuburbia.nl

Foto: ClaudiaKamergorodski