Vis à Vis theater spektakel MARE

maandag 1 mei 2017

Het is dit jaar 10 jaar geleden dat Theatergezelschap Vis à Vis zich vestigde in Almere. Inmiddels is er een grote pool van betrokken vrijwilligers aangetrokken, die gedurende de zomer, samen met het vaste team, avond aan avond ruim 700 bezoekers verwelkomen op de overdekte tribunes aan het Almeerderstrand. Het gezelschap heeft van de gemeente Almere toezegging om nog minstens 10 jaar in Almere te mogen blijven.

Theater Spektakel MARE

Vis à Vis produceert dit jaar een nieuw theaterspektakel geïnspireerd op de voorstelling ‘Drift’ die zij in 1997 op het Almere Festival speelden. Theater Spektakel MARE speelt zich af in een water wereld. Door toedoen van de mens is de zeespiegel zo ver gestegen dat de hele aarde is ondergelopen. Vis à Vis schetst een serie situaties waarin een handjevol drenkelingen probeert te overleven op de restanten van de beschaving. Een dramatisch verhaal gebracht met humor in een bonte reeks absurdistische scènes. Zoals altijd zal Vis à Vis het publiek verrassen en verbazen met water en vuureffecten.

Al vroeg in het najaar is het artistieke team begonnen met het ontwikkelen van de voorstelling. Vanuit de verhaallijn worden ideeën voor scènes, personages en decor uitgewerkt die tijdens het repetitieproces worden vormgegeven. Marinus Vroom (lid artistieke kern) voegt toe: “Voor ons is het echt spannend om te zien hoe het publiek reageert. Alles wordt uitgewerkt door de regisseur, maar soms werkt iets gewoon niet. Of juist wel, dat er gelachen wordt om iets dat niet van tevoren bedacht is. Zelfs na de première gaat dit proces door, we zijn altijd opzoek naar nieuwe impulsen en manieren om scènes nog verder uit te diepen.”

MARE is voor het gezelschap een extra grote uitdaging. Het verhaal speelt zich af in een groot waterbassin gevuld met 1 miljoen liter water. Voor de realisatie van het bassin wordt samengewerkt met een gespecialiseerd bedrijf, maar ook die hebben nog niet eerder een bassin op deze schaal gebouwd. Het water in het bassin zal op ecologische wijze gefilterd worden om zo de waterkwaliteit te garanderen waar elke dag zeven acteurs en twee technici in zwemmen.

Marinus Vroom: “Spannend, maar ook ontzettend leuk om te doen, weer een grens verleggen. Als het makkelijk was, dan deed iedereen het wel. Die spanning hebben we nodig, daar zijn we al jaren aan verslaafd. Naast het bassin zijn we ook druk bezig om een nieuw theater restaurant en kantoor te bouwen. We zetten alle zeilen bij om het publiek op 7 juni te verwelkomen bij de voorstelling MARE en in ons nieuwe restaurant.”

MARE speelt van 7 juni t/m 1 oktober naast het Almeerderstrand. In augustus wordt er niet gespeeld.

Kaarten zijn te koop op www.visavis.nl

Foto: Juliette Veckens