Cultuurfonds IN Almere

dinsdag 29 mei 2018

Om beter te weten wat er op het gebied van kunst en cultuur speelt in de wijk, heeft Cultuurfonds Almere voor elk stadsdeel een cultuurscout aangesteld. Voor Almere Buiten is dat Muriël van der Wal.

InnerCircle

Als ik zeg krullen en accordeon dan denkt heel Almere aan Caroline in’ t Veld. En dat rekenen we goed. Caroline en haar accordeon. Haar kindje.

Gevangenen, vluchtelingen, uitkeringsgerechtigden, nieuwkomers, mensen met een beperking ofwel iedereen die op een of andere manier drempels moet nemen voor onze maatschappelijke brood en spelen. Met het accent op spelen. Gevangenen; mannen, vrouwen en jeugd laat ze rappen, waarbij ze begeleidt op de accordeon. Met de nieuwkomers bespeelt ze instrumenten vanuit hun thuisland en wellicht ook in hun eigen taal. Of bijvoorbeeld Nederlandse liedjes in talen van buiten de grens. Of buitenlandse liedjes in de Nederlandse taal, wat grappige momenten kan opleveren. 

Caroline maakt ook muziek met andere cultuurmakers. Bijvoorbeeld het twee keer uitverkochte concert in het Almeerse WTC. De accordeonist met band waarbij ieder nummer gedragen werd door verschillende dichters, met gedicht. Het publiek had een koptelefoon op en dat gaf een mega-effect. De grote witte ruimte, waar kunst hing van Foktje Verhoef gaf een extra dimensie aan het optreden. Bas van Klompenburg was spreekstalmeester, dus naast de serieuze noot was er ook nog ruimte voor een lach. Het publiek was onder de indruk.

Onze krullenbol, zo mag ik haar wel noemen, rijgt succes na succes. Natuurlijk mag en kan je dan de plaatselijke podia pakken. En met al die skills verwachten we binnenkort nog grotere projecten en podia.