Schrijvers on Stage met Tomas Ross en Marieke Lucas Rijneveld

woensdag 25 april 2018

In de literaire talkshow Schrijvers on Stage gaat presentator Oscar Kocken op donderdag 17 mei in gesprek met twee schrijvers.

Met Tomas Ross praat hij over zijn nieuwe thriller Het verdriet van Wilhelmina, een faction (facts en fiction) thriller over een donker stukje vaderlandse geschiedenis. Ross is de ongekroonde koning van faction thrillers en wordt geroemd om de realistische beschrijvingen van waargebeurde zaken, met een vleugje thrillerwerk. Ook in Het verdriet van Wilhelmina combineert Ross verschillende wereld veranderende gebeurtenissen, waarvoor hij zich in het nawoord verantwoordt. Het verdriet van Wilhelmina is het slotstuk van een drieluik over de voormalige inlichtingenofficier Arnie Springer.

Marieke Lucas Rijneveld geldt als een van de grootste nieuwe Nederlandse literaire talenten. In 2015 debuteerde ze met de meermaals herdrukte dichtbundel ‘Kalfsvlies’, die werd bekroond met de C. Buddingh’-prijs voor het beste poëziedebuut. Haar debuutroman De avond is ongemak is het schrijnende verhaal van een gereformeerd boerengezin dat wordt getroffen door de dood van een kind. Door de ogen van Jas zien we hoe de familieleden elk op hun eigen manier omgaan met het verlies.

 

Schrijvers on Stage met Tomas Ross en Marieke Lucas Rijneveld

Donderdag 17 mei, 20.00 uur

De nieuwe bibliotheek Stad

Stadhuisplein 101

Leden € 6,50 niet-leden € 8,50

(Kaarten verkrijgbaar via www.denieuwebibliotheek.nl/agenda of bij de klantenservicebalie in de bibliotheek)

 

Foto: Ben Kleyn