Tijdens het Uitfestival Almere 2019 laten diverse culturele partijen uit Almere wat zij in huis hebben. Bezoek bijvoorbeeld de opening van ‘The bigger picture’ in KAF, ontdek het nieuwe seizoen van Corrosia, ontdek de surprise act van Poppodium de Meester of stap in de juffenballet photobooth van BonteHond.
Ontdek wat alle Almeerse culturele instellingen laten zien tijdens Uitfestival Almere 2019!

big banner uitfestival odin

KAF en Poppodium de Meester

Locatie: Grote Markt
Datum: Zaterdag 28 september
Tijd:  
14.00-15.30 uur

Kom dansen en geniet van de beats van DJ Odin (Encore, Woo hah!) en een bijzondere act van Nederlands meest beluisterde urban zangeres Tabitha!

Suburbia

Locatie: KAF
Datum: Zaterdag 28 september
Tijd: 
11.00-16.00 uur

Maak kennis met het Almeerse stadsgezelschap Theatergroep Suburbia! Dit najaar is de langverwachte theatertournee van hun super actuele en bejubelde voorstelling Vijand van het volk. Spannend, herkenbaar en oergeestig.
Wil je weten wie die vijand van het volk is?
Kom naar de Suburbia tent, gooi tomaten op deze mystery guest en maak kans op 2 vrijkaarten voor de première in de Kunstlinie Almere Flevoland op 5 oktober!

big banner hotspot036 suburbia
big banner juffenballet bontehond uit in almere 2019

BonteHond

Juffenballet Photobooth

Locatie: KAF
Datum: Zaterdag 28 september
Tijd:
12.00-15.00 uur
Bij BonteHond kun je je verkleden als je favoriete juf of meester. Spring in de photobooth en ga voor het schoolbord staan en breng een ode aan de leerkracht!

Theatergezelschap BonteHond opent EXPO
Locatie: Stadhuisplein 2, 1315 HT Almere
Datum: Zondag 29 september
Tijd: 13.00-17.00 uur

Luister naar de audiotour en ontdek al wandelend door de expo de verhalen achter de kostuums, scènefoto’s en rekwisieten en leer het theaterbedrijf voor en achter de schermen kennen.

Corrosia

Locatie: KAF
Datum: Zaterdag 28 september
Tijd: 
11.00-16.00 uur

Toon je liefde voor Almere en verstuur gratis een ansichtkaart van Corrosia’s expo Love@SecondSight. Knutsel je mooiste planeet en maak kans op kaartjes voor de film De Kleine Prins tijdens kinderkunstvakantie KROOST. En bekijk wat Corrosia in het nieuwe seizoen in petto heeft!

big banner uitfestival corrosia
big banner uitfestival rembrandt in 3d

Kleur in Cultuur

Locatie: KAF
Datum: Zaterdag 28 september
Tijd: 
11.00-16.00 uur

Ontmoet de robot pepper, ontdek virtual reality, zie hoe een 3D printer werkt en bekijk de Nachtwacht in VR!

Knutsel je eigen masker, maak sieraden van pasta en zet je creatie op de foto in de photobooth van de Kunstbus.
Binnen bij KAF kun je ontzettend veel activiteiten van Kleur in Cultuur beleven. Heb jij weleens met een robot gepraat? Maak kennis met Robot Pepper! Ontdek Virtual Reality en bekijk de nachtwacht in VR. En maak kennis met een 360 graden camera en zie hoe een 3D printer werkt.
De kunstbus staat op zondag in de schutterstraat.

Collage

Locatie: KAF
Datum: Zaterdag 28 september
Tijd:
11.00-16.00 uur

Collage organiseert jaarlijks honderden activiteiten voor alle kinderen in het Almeerse onderwijs. Muziek, dans, beeldend, voorstellingen, cursussen, multimedia, drama, erfgoed.... echt alles wat met kunst & cultuur te maken heeft. Tijdens het Uitfestival krijg je een kijkje in de keuken...

Kom gezellig ‘tekenjammen’ tekenen en schilderen op een grote rol papier. Iedereen werkt mee aan één groot kunstwerk. Doe mee met de speedy slagwerkworkshop. Waar je ook op slaat…er komt geluid uit en laat je bewegen op de lekkerste muziek met de dikste moves tijdens Streetddance’  Static.

big banner uitfestival collage
big banner uitfestival anime de nieuwe bibliotheek

De nieuwe bibliotheek ►Anime event

Locatie: De nieuwe bibliotheek stad
Datum: Zaterdag 28 september
Tijd:  
12.00-17.00 uur

Een dag in het teken van de Japanse tekenfilm en -cultuur. Maak kennis met Pikachu, doe mee aan het Yu-gi-oh kaarttoernooi, bewonder indrukwekkende cosplays, kom sushi proeven en Japanse thee drinken, test je kennis bij de Anime Pubquiz, zak lekker onderuit bij de film of doe mee met de verschillende workshops. Diverse merchandise stands zorgen dat er van alles te koop is.

Vis à Vis

Locatie: In het Centrum
Datum: Zaterdag 28 september
Tijd: 
12.00-16.00 uur

Maak kennis met de 2 robots uit de nieuwste voorstelling van Vis à Vis. Rechtstreeks vanuit het Almeerderstrand verkennen Shiny en Hulk de stad.

2 Turven hoog

Locatie: KAF
Datum: Zaterdag 28 september
Tijd: 

2 Turven Hoog presenteert mee tekenen met meestertekenaar Gerard de Bruyne begeleid door live muziek voor ouders met kinderen van 0 - 6 jaar.

big banner hotspot036 vis a vis robot

Benieuwd wat er nog meer te beleven is tijdens Uitfestival Almere? Bekijk het in de agenda!