In het weekend van 27, 28 en 29 september start het culturele seizoen tijdens het Uitfestival Almere in Almere Centrum. Het gehele weekend staat in het teken van muziek, theater, film, dans, kunst en cultuur.

Laat je zintuigen prikkelen in het Labyrinth of the Senses of ontdek het aanstormend muziektalent tijdens Popronde Almere. Daarnaast kunnen liefhebbers van vinyl hun hart ophalen op de platenmarkt en larpers zich uitleven tijdens de Fantasy Parade. Een openluchtbioscoop, spectaculair straattheater, een montmatreplein en een voorproefje op het nieuwe theaterseizoen maken dit een niet te missen weekend.

big banner hotspot036 uitfestival

Straattheater

Het hele weekend word je getrakteerd op straattheater. Zo staan acts als Circus Snor, de Mad Hatter, de fietsende DJ en de Time Traveler op de programmering. Niet te missen is de Stripclub, een ludieke act met gegarandeerd een komisch hoogtepunt!

Openluchtbioscoop

Een avondje film kijken op een mega filmdoek in het centrum van Almere kan tijdens de openluchtbioscoop op vrijdagavond 27 september. Neem je eigen stoel mee of, als er nog plek is, plof neer op één van de strandstoelen. Pak er wat popcorn bij en enjoy de feelgood film Mamma Mia op het grote doek. 

big banner fantasy parade uitfestival in almere 2019

De Fantasy Parade

Prinsessen, piraten, muzikanten, monsters en magische wezens… Een bonte parade van prachtig verklede mensen volgt een lange route door Almere Centrum. De Fantasy Parade op zaterdag 28 september trekt ook door de Passages waar je verrassende kraampjes met bijzondere waren vindt en verschillende tentjes met spiritueel aanbod. Geweldige ingrediënten voor een magische middag!

Meelopen? Je kunt je nog aanmelden voor de Fantasy parade! 

Citysenses

Op vrijdagavond 27 september vindt de grand opening plaats van het pop-up kunstpaviljoen ‘Labyrinth of the Senses’. In de zes belevingsbubbels kunnen zowel kinderen als volwassenen t/m 29 september ontdekken hoe onze zintuigen ons soms voor de gek houden. Ze kunnen ons verleiden bepaalde dingen te doen of juist niet. Wat je zintuigen je vertellen, beïnvloedt namelijk de keuzes die je maakt.

big banner hotspot036 uitfestival almere platenmarkt

Platenmarkt

Fans van de heerlijke krakende geluiden van muziek op vinyl zijn op de platenmarkt aan het juiste adres. Tijdens deze markt kun je eindeloos struinen langs diverse kramen en snuffelen in de vele platenbakken of klassieke lp’s, singles en cd´s scoren. Loop ook binnen bij één van de culturele instellingen in Almere Centrum.

Meer inspiratie

Ontdek het Uitfestival Almere programma

►Ontdek de Almeerse architectuur

Almere is pas 40 jaar jong. En dat zie je! Verwacht geen middeleeuwse grachten, maar architectonische highlights! 

►Lees verder...

►Almeerse Kamp Seedorf goed worldwide

Met kunstwerken in Almere, Amsterdam, Lissabon en zelf Chicago kun je wel zeggen dat Almere te klein is geworden voor streetartcollective Kamp Seedorf. 

►Lees verder...

►8 voorstellingen die je niet mag missen dit seizoen!

Welke hardlopers mag je komend seizoen absoluut niet msisen? Zet ze alvast in je agenda en scoor vast de tickets!