Van vrijdag 27 t/m zondag 29 september is het Uitfestival Almere. Het hele weekend staat in het teken van het cultuur en trappen daarmee de start van het culturele seizoen af!

Ontdek wat de Almeerse culturele instellingen allemaal te bieden hebben, bekijk de optredens van theater, dans, muziek, kunst, film en nog veel meer in Almere Centrum. Met in totaal 80 artiesten en 120 optreden om van te genieten. 

►Ontdek cultuur op Uitfestival Almere!

Ontdek wat er allemaal op het programma staat bij de culturele instellingen van Almere. Dans mee op Tabitha, duik in de photobooth en nog veel meer! 

►Lees verder...

►10x dit mag je echt niet missen op het Uitfestival!

120 optredens en 80 artiesten zijn te zien, maar wat mag je nou echt niet missen? 

►Ontdek het hier!

►Ontdek het Uitfestival Almere programma

De start van het culturele seizoen wordt gevierd met het Uitfestival. Duik vast in het programma!

►Lees verder...

►Beleef het Uitfestival met kids

Samen met de kinderen genieten van Uitfestival Almere? Dat kan natuurlijk ook! Voor groot en klein, er is voor ieder wat wils!

►Lees verder...

►►►Laat je zintuigen prikkelen in het Labyrinth of the Senses of ontdek aanstormend talent tijdens Popronde Almere 2019. Daarnaast kunnen liefhebbers van vinyl hun hart ophalen op de platenmarkt en larpers zich uitleven tijdens de Fantasy Parade 2019. 
Een openluchtbioscoop, spectaculair straattheater, een montmatreplein en een voorproefje op het nieuwe theaterseizoen maken dit een niet te missen weekend. Er zijn optredens van 80 artiesten en 120 voorstellingen!◄
Blader door het hele programma in de agenda hieronder. ▲Of laat je inspireren door de artikelen hierboven!

Blader door het Uitfestival Almere programma

Deze highlights wil je niet missen!

big banner uitfestival anime de nieuwe bibliotheek

Anime event

Ben jij gek op Anime, Yu-gi-oh, de Japanse cultuur en cosplay? Dan kun je je geluk vast niet op! Want zaterdag 28 september is het Anime event in de nieuwe bibliotheek stad. Volg een Japanse workshop, doe mee met de Anime pubquiz, bewonder iedereen in cosplay (of kom zelf in cosplay!), bekijk Detective Pikachu de film en nog veel meer! Uitgekeken bij het Anime event? Sluit dan aan bij de Fantasy Parade!

Tabitha, Jeangu Macrooy & DJ Odin!

Kom dansen en geniet van de beats van DJ Odin (Encore, Woo hah!), zwijmel weg bij de prachtige stem van Jeangu Macrooy of zing mee met alle bekende nummers van Tabitha! 

Platenmarkt

Liefhebbers van muziek op vinyl halen hun hart op tijdens de Platenmarkt. Kom langs om heerlijk te snuffelen in de platenbakken van diverse kramen. Ontdek een wereld aan klassieke lp’s, singles en cd’s.
Altijd nog op zoek naar dat leuke nummer van jaren geleden? Dat plaatje tik je hier zeker op de kop! 

big banner uitfestival tabitha

BonteHond audiotour

Luister naar de audiotour en ontdek al wandelend door de expo de verhalen achter de kostuums, scènefoto’s en rekwisieten en leer het theaterbedrijf voor en achter de schermen kennen. 

Of stap naar binnen bij de Juffenballet Photobooth

Verkleed je als je favoriete juf of meester, ga op de foto voor het schoolbord en breng een ode aan de leerkracht!

 

Popronde!

Ontdek nieuwe bandjes bij Popronde Almere. Veel bekende artiesten zoals Blaudzun en Chef'Special begonnen ooit bij de Popronde. Het is dé manier om upcoming bandjes te ontdekken! Er zit in elk genre wel wat tussen. Ontdek MC Lost, Ben Forte, Three Little Clouds, LO-FI LE-VI, Boyle, Real Derek en nog veel meer. Als afsluiter van de avond kun je naar KAF voor de Popronde Afterparty!

big banner popronde
big banner artune collage

Open Dag CKV en KAF

Binnen bij KAF kun je enorm veel toffe dingen doen. Ga hier op creatieve ontdekkingstocht en zie wat alle culturele instellingen hier te bieden hebben! 
Ontdek welk instrument je graag zou willen bespelen, doe mee met de photobooth, gooi tomaten op een mystery guest om tickets te winnen, ontdek het nieuwe programma van KAF en Corrosia en nog veel meer! 

BonteHond audiotour

Luister naar de audiotour en ontdek al wandelend door de expo de verhalen achter de kostuums, scènefoto’s en rekwisieten en leer het theaterbedrijf voor en achter de schermen kennen. 

Of stap naar binnen bij de Juffenballet Photobooth

Verkleed je als je favoriete juf of meester, ga op de foto voor het schoolbord en breng een ode aan de leerkracht!

 
big banner hotspot036 kaf the bigger picture

Het laatste Uitfestival Almere nieuws

►Tabitha mysery guest tijdens Uitfestival Almere

De Mystery Guest die op zaterdag 28 september tijdens het Uitfestival Almere zal optreden is Tabitha!

►Lees verder...

►Labyrinth van je zintuigen

Op het Uitfestival in het centrum van Almere kun je in zes enorme bubbels van [LotS] ontdekken hoe onze zintuigen ons soms voor de gek houden.

►Lees verder...

►Buitenbioscoop

Op vrijdagavond 27 september kunnen filmliefhebbers in de buitenbioscoop op de Grote Markt genieten van de muzikale romantische speelfilm Mamma Mia!

►Lees verder...

►Start van het culturele seizoen!

Het hele weekend staat in het teken van muziek, theater, film, dans, kunst en cultuur. Het festival vormt de start van het culturele seizoen met meer dan 80 artiesten en 120 voorstellingen. 

►Lees verder...