PIT Veiligheidsmuseum

Museum: PIT Veiligheidsmuseum
Plaats:  Almere Centrum
Datum: Oktober 2018 
Sterren: ★★★★☆ 
Reporter: Judith Kertai

In de herfstvakantie ging ik met mijn dochters van 6 en 9 en een vriendinnetje van 7 jaar naar het veiligheidsmuseum PIT. Dit is een favoriet museum van mijn meiden, dus als we in de buurt zijn, gaan we er graag even naar binnen. Meestal rennen de meiden gelijk naar achteren voor de skelterbaan, maar dit keer gingen we eerst de speurtocht doen. Er is een variant voor jonge kinderen en voor wat oudere kinderen en wij kozen voor de laatste.

Voordat we aan de speurtocht beginnen, leven de meiden zich uit bij de kostuums die gedragen mogen worden in het museum. Dit is populair bij de kleine bezoekers en je ziet ook overal kinderen met brandweerpakken of politiejassen rondlopen in het museum. De meiden gaan voor een politiepet en lopen daar trots mee rond. Voor de speurtocht moeten ze op zoek naar vingerafdrukken in het museum. Soms best lastig te vinden, maar het zorgt ervoor dat ze alles in het museum aandachtig bekijken op zoek naar vingerafdrukken. Vooral wanneer er in een voertuig gezeten mag worden, wordt dat erg gewaardeerd. Met grote ogen wordt er gekeken naar de brandweerwagens, de politievoertuigen en de ambulances.

En dan zijn ze eindelijk bij de skelterbaan. Dit is toch wel het hoogtepunt voor alle kinderen in het museum. Er wordt flink geracet en politietje gespeeld. Soms lijken het net botsauto’s wat weer niet helemaal de bedoeling is, maar wat hebben ze een lol op de skelterbaan. 

"Voordat we aan de speurtocht beginnen leven de meiden zich uit bij de kostuums die gedragen mogen worden in het museum."

Recensie

PIT is niet een heel groot museum waar je je een hele dag gaat vermaken. Maar om een ochtendje of middag met de kinderen heen te gaan, is het echt een heel leuk museum. Er zijn veel activiteiten te doen voor kinderen en veel interessante informatie te vinden voor de volwassenen.

PIT krijgt van mij 4 ★★★★☆

Over de cultuurreporter

Ik ben Judith, 39 jaar, moeder van drie lieve meiden (6, 9 en 13 jaar) en getrouwd met Jesse. Ik woon alweer 38 jaar in Almere. Met mijn gezin wonen we nu in de Eilandenbuurt. Naast mijn eigen bedrijf in webhosting/design studeer ik op dit moment voltijds op de Universiteit van Amsterdam orthopedagogiek. En ik heb een blog (Kletsmama.nl) waar ik schrijf over uitjes met kinderen en wat verder leuk is voor ouders. Hiernaast ben ik nog vrijwilliger bij KAF. Ik ga dan ook graag naar het theater. 
Ik vind het leuk om cultuurreporter te zijn omdat ik zo betrokken kan zijn bij de evenementen in de stad. Ik vind het leuk om hierover te schrijven zoals ik nu ook doe voor gezinsactiviteiten buiten Almere op Kletsmama. Almere is een geweldige stad om te wonen en heeft ontzettend veel culturele activiteiten. Ik help graag mee om hier meer bekendheid aan te geven.

Check nog meer cultuurreports!