2turvenhoog, hét avontuurlijkste kunstenfestival voor iedereen van 0 t/m 6 jaar en volwassenen, komt er weer aan! Van donderdag 4 t/m zondag 7 april 2024 presenteert 2turvenhoog in samenwerking met Kunstlinie een gevarieerd programma met voorstellingen van nationale én internationale makers.

What is that?

4 april

Via nieuwsgierigheid ontdekken kleine kinderen de wereld om hen heen. Deze sterke drijfveer kan een leven lang duren. In What is that? verkennen de dansers via beweging en dans zowel het lichaam als de ruimte. Zonder iets als vanzelfsprekend te beschouwen.

Ga naar What is that »

Be Kind

4 april

Twee circusartiesten nemen je mee in hun spel vol van geluid, kleur en beweging. Een reisje voor de zintuigen dat begint met het zingen van de vogels in de ochtend, tot de lichtgevende jongleerkegels die je meenemen naar de schemering. De show volgt het ritme van de dag en het decor komt langzaam tot leven.

Ga naar Be kind »

Wiegeling

4 april

Wiegeling is een zintuiglijk feest waarin je heerlijk kunt deinen en soezelen. Een zangeres, klarinettist en udspeler creëren samen met het jonge publiek een interactieve omgeving vol bewegende vormen, kleurrijk licht en wonderlijke geluiden. Gebaseerd op een Arabisch wiegelied van Jaber Fayad, verkennen ze een wereld van diverse muziekstijlen en culturen. Ouder en kind hebben een eigen plekje in het decor, maar rondkruipen mag ook.

Ga naar Wiegeling »

Murmur

4, 5 en 6 april

Murmur is een circus-geluidstheater dat de zintuigen prikkelt met ruisende rugzakken, een landschap van speakers en een acrobatische componist. Camiel bouwt een wereld vol geluid waarbij het publiek deel wordt van een wervelwind van geluiden

Ga naar Murmur »

Jaszak

4, 5 en 6 april

Er is een mens. In een jas. Hij heeft het koud. Hij maakt zich klein, Hij wil iets zijn... Hij is een berg. En nu een krab! En toch een slak. Hij kan alles. In zijn zak. Jaszak is een grappige, hartverwarmende voorstelling over een mens zonder dak. Geïnspireerd door Sheltersuit maakt Simone de Jong een vervolg op de voorstelling Kluizelaar.

Ga naar Jaszak »

Thuis best

4, 5 en 6 april

Waarom maakt elk kind tenten, hutten en huisjes? Zit het gevoel van thuis dan onder een dak? En kun je je ook thuis voelen bij iemand anders? Of is thuis misschien gewoon in jezelf. Ontdek het tijdens deze geweldige voorstelling!

Ga naar Thuis best »

Le chant de l'arbe

4, 5 en 6 april

In 'Le chant de l'arbre' neemt ACTA je mee op een muzikale en poëtische reis, waar Sylva, de hartslag van onze bossen, een jonge boom tot leven wekt. Onder invloed van Sylva's woorden en melodieën ontluikt deze jonge boom, groeiend tot een majestueuze dans van duizend takken. Door de ontroerende dialoog tussen Sylva en de boom, ontstaat een diepgaand begrip voor de essentie van bomen, en een betoverend samenspel van beelden en geluiden dat een poëtisch ecosysteem creëert

Ga naar Le Chant de "Arbe »

Tent

4, 5 en 7 april

Verlang je soms naar een veilige plek? In Tent (1+) neemt 2turvenhoog je mee naar een kleurrijke wereld. Help mee om deze op te bouwen en samen iets nieuws te creëren, waarin je kunt schuilen. Luister naar de bladeren, de regendruppels en laat je meevoeren door de kleurrijke doeken. Ontdek spannende schaduwen, speelse diertjes en dansende vuurvliegjes. Verken deze warme wereld samen met je ouder of alleen.

Ga naar Tent »

VO-LU-ME

5 april

In hun broekzak vinden Karlijn en Bram een klein lapje stof, dat bij elke uitvouw groter wordt. Zo groot dat je er zelfs in kan verdwijnen. De lap wordt een tent om in te fluisteren of een hoge toren waarin ze de drang om te zingen niet kunnen onderdrukken.

Ga naar VO-LU-ME »

Semilla

5 en 6 april

De vreugde van zaaien en fantaseren over nieuw leven. Zaaien, hoopvol voor groei! Spelen met tijd, meegesleept door onzekerheid en het onbekende. Wat zal er uiteindelijk groeien? Waar zal het wortel schieten? Als een plant die ondanks alles groeit, als een idee dat ergens ontkiemt.

Ga naar Semilla »

Gezocht: konijn

5 en 6 april

In 'Gezocht: Konijn' gaan drie politieagenten op zoek naar een ontsnapt konijn. Konijnen houden zich niet aan de regels: ze graven zonder vergunning, eten wortels zonder te betalen en poepen op straat. Een achtervolging volgt, waarbij het konijn in de vorm van een vingerpop telkens ergens anders in de miniatuurstad opduikt. Uiteindelijk blijkt de stad overgenomen door konijnen, inclusief de baas van de politie met konijnenoren

Ga naar Gezocht: konijn »

Things at the end of the world

6 april

In Things at the End of the World nodigen twee performers je uit om in contact te komen met ‘dingen’. Door ernaar te kijken, ze aan te raken en hun relatie tot de natuur te bevragen. Er wordt een bijzondere ruimte gecreëerd met objecten die uit de natuur lijken te komen, maar dat op de een of andere manier toch niet zijn.

Bestel je tickets »

Ni LLE/Daheim

6 en 7 april

Een onderzoek naar het verlies en de vindingrijkheid van thuis, en de innerlijke strijd die dit veroorzaakt. Kathrin verkent haar verschillende 'thuizen' door de tijd heen, en onderzoekt de fysieke herinneringen die haar lichaam bewaart. Wanneer beginnen we een thuis te creëren? En wat gebeurt er als we ons thuis ontgroeien? Wat verandert er voordat we beginnen met inpakken? En wat verhuist er innerlijk met ons mee?

Ga op ontdekking »

Wijwolf

7 april

Hoe is het om op handen en knieën door het bos te kruipen? Welke sporen laat jij achter? En hoe kan je zelf de sporen van het bos lezen? Wijwolf gaat over de zoektocht naar sporen en de verhalen die zij ons vertellen. Over het dier in ons.

Ga naar Wijwolf »

Streep wiel rol

7 april

Plak je mee? Trek een streep! Rol en rij voorbij! Streep Wiel Rol is een muzikale circus- en dansvoorstelling voor de allerkleinsten én grote mensen. Twee dansers en een cellist onderzoeken een ruimte vol lijnen en wielen. Het jonge publiek wordt uitgenodigd om mee te gaan op avontuur en te komen spelen in het decor. Wat valt er te ontdekken?

Ga op ontdekking »

2turvenhoog Jubileumconcert

7 april

Het FlevoEnsemble en 2turvenhoog slaan de handen ineen voor een feestelijk familieconcert ter ere van het vijfentwintigjarige jubileum van het festival. De Braziliaans-Nederlandse zangeres Lilian Vieira en de muzikanten van het FlevoEnsemble brengen vrolijke ska, swingende samba's en vette soul.

Het 2turvenhoog jubileumconcert wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Flevoland.

Gratis concert »

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!