Heb jij de ambitie om in het theater de sterren van de hemel te spelen? Of wil je een instrument leren spelen en de bekendste gitarist van Nederland worden? Of ben je minder ambitieus en wil je gewoon een nieuwe hobby uitproberen? Wil je streetdance, ballet of salsa leren dansen? Of ben je als leraar op zoek naar een educatief en theatraal lesprogramma voor basisonderwijs? Kijk dan niet verder dan deze pagina met alles over cultuureducatie in Almere!

Collage

Collage helpt alle scholen in Almere om cultuuronderwijs de school in te brengen. Hierdoor bieden we leerlingen kansen om hun talenten en creativiteit  te  ontwikkelen. Dit doen we door kunstvakdocenten de school in te brengen,  relaties te onderhouden met alle scholen en trainingen voor leerkrachten te organiseren. Daarnaast brengen we scholieren en docenten naar alle theater- , film- en expolocaties in de stad, in samenwerking met de Almeerse culturele partners. 

Bekijk hier alle Collage-activiteiten »
Collage Almere
  • Collage Almere

Kleur In Cultuur

Kleur in Cultuur organiseert kunst en cultuur workshops voor kinderen van 4 tot en met 14 jaar in Almere. Met de Kunstbus, ARTlabs die door de hele stad heen te vinden zijn, naschoolse activiteiten, het Leerorkest en bijzondere wijkprojecten krijgen kinderen de mogelijkheid om hun creatieve talent te ontdekken én verder te ontwikkelen.

Ga naar de agenda van Kleur in Cultuur »

CKV Almere

De Coöperatie Kunstzinnige Vorming Almere (CKV) geeft cursussen in alle kunst disciplines. Dit zijn muzieklessen, danslessen, theaterlessen en lessen beeldende kunst voor kinderen, jongeren en volwassenen. Alle docenten zijn hoog opgeleid en gediplomeerd, die naast het lesgeven als uitvoerende kunstenaars werken. CKV Almere is cultuureducatie met kwaliteit.

Ontdek de leukste lessen bij CKV Almere »
CKV Almere

Kunst is dichterbij dan je denkt - KIDD

KIDD is het educatieve programma van BonteHond. Kunst is Dichterbij dan je Denkt (KIDD) is een doorlopende leerlijn kunst en cultuur voor het basisonderwijs in Almere. Samen met vijf pilotscholen en culturele instellingen uit Almere ontwikkelt BonteHond de leerlijn Kunst is Dichterbij dan je Denkt; een samenhangend programma dat aansluit bij de kerndoelen Kunstzinnige Oriëntatie. KIDD wordt ontwikkelt in het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit. 

Check het educatieve programma van KIDD »

Kunstpaviljoen M.

Durf te fantaseren, denk buiten de kaders en maak als een kunstenaar. Onderwijs bij M. geeft leerlingen de ruimte om actief kunst te ervaren; intens en met al hun zintuigen. M. is er voor iedereen, ook voor jouw school. We hebben verschillende onderwijsprogramma’s voor basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar- en hoger onderwijs. Doe mee en ervaar na afloop de wereld net even anders!

Ervaar onderwijs bij M. »
Onderwijs bij Kunstpaviljoen M.

Kunstlinie

Kunstlinie is dé culturele kern van Almere. Een plek waar jong en oud zich verwondert, plezier maakt en geniet. Onze educatieve programma’s zijn altijd interactief en de bijbehorende workshops worden gegeven door ervaren museumdocenten. We willen dat leerlingen vertrouwd raken met praten over kunst, zonder waardeoordeel. Door open vragen te stellen, waarbij geen sprake is van goed of fout, leren we leerlingen vertrouwen op wat ze zien, voelen en denken. Zo maken we van jouw leerlingen kritische kijkers die zich durven uit te spreken.

Bekijk het educatieprogramma van Kunstlinie »
Educatieprogramma Kunstlinie

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!