Almeers talent | Elle Meijer

Uit in Almere duikt de culturele wereld in voor Almeers talent. Wij zoeken naar inspirerend talent in Almere en gaan met hen in gesprek. In dit stuk lees je over ons gesprek met de Almeerse kunstenares Elle Meijer. 

Wie is Elle Meijer?

De artiest van de maand november is Elle Meijer. Elle Meijer is 18 jaar oud, zit in 6 vwo en komt uit Almere. Haar kunst stond in november 2022 tentoongesteld in de expositie ‘Nieuwe Makers’ van Kunst is Leuk. “Ik volgde Kunst is Leuk al een tijdje op Instagram en toen ze een open call hadden voor een nieuwe expositie besloot ik om mee te doen. Ik dacht dat ik het in ieder geval kon proberen en dat pakte goed uit”, vertelt Elle.

Elle is al vanaf jongs af aan bezig met creatieve dingen zoals kleuren, kleding maken en haken. Elle haalt haar inspiratie uit kunstenaars zoals Wasilly Kandinsky en Frida Kahlo.

Elle Meijer en haar kunstwerken bij de Nieuwe Makers expo in Almere Centrum.

Haar werk

De kunstenares vertelt dat zij graag met nieuwe materialen en technieken werkt. Dit is te herkennen in haar kunstwerken. Een van haar kunstwerken is de lamp van wol en mozaïek, ‘Jelly’. Elle raakte geïnspireerd tijdens haar zomervakantie, “ik ging in de zomer snorkelen en het onderwaterleven inspireerde mij”. Ook bij dit kunstwerk gebruikt zij nieuwe materialen.

Kunstwerk 'Jelly' van Elle Meijer bij expo Nieuwe Makers van Kunst is Leuk in Almere Centrum.

Tips van Elle

Hoe Elle haar kunst omschrijft? “Ik maak alles en ik vind het het leukste om nieuwe dingen uit te proberen.” Zij wil jonge kunstenaars meegeven om hun kunst aan de wereld te laten zien. De kunstenares deelt mooie woorden, "Het maakt niet uit wat mensen van jouw kunst zeggen, of dat het nog niet is zoals je zou willen dat het is. Het is iets wat jij creëert en dat is het mooie eraan. Ook al kan dat in het begin best eng zijn”. Met deze positieve instelling streeft Elle om volgend jaar bij de kunstacademie starten.

Kunstwerk Elle Meijer 'Who Wants Cake' tijdens de Nieuwe Makers expositie van Kunst is Leuk.

Meer leuke tips voor uit in Almere?

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!