Almeerse Cultuurprijs 2024

Sinds 2022 reikt Cultuurfonds Almere de Almeerse Cultuurprijs uit aan een cultuurmaker of culturele organisatie, die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan cultuur in Almere.

De Almeerse Cultuurprijs 2024 is een prijs van de stad en in het bijzonder haar cultuursector. Dat betekent dat jij als Almeerse cultuurmaker, ondersteuner en liefhebber een belangrijke stem hebt in het kiezen van de winnaar.

In de eerste ronde bepaald de Almeerse cultuursector wie van de tien genomineerden doorgaan naar de volgende ronde. Deze organisaties en personen zijn door Gemeente Almere en Cultuurfonds Almere geselecteerd. Mis jij een organisatie of persoon die volgens jou de Almeerse Cultuurprijs echt verdiend, maar nog niet in de nominatielijst staat? Dan kan je ook zelf één aanvullende nominatie voordragen. In dat geval kan je nog op twee andere genomineerden stemmen.

De drie kandidaten met de meeste stemmen gaan door naar de volgende ronde. In deze tweede ronde is het aan het Almeerse publiek om hun stem uit te brengen op hun favoriet. De stem van het publiek is de vijfde stem in de jury, die verder bestaat uit de Wethouder van Cultuur, directeur van Cultuurfonds Almere, vertegenwoordiger vanuit het DOCA (genomineerden zijn uitgesloten) en de vorige winnaar van de Almeerse Cultuurprijs. 

De winnaar van de Almeerse Cultuurprijs wordt in februari 2024 bekendgemaakt tijdens het culturele evenement Maak het Mee! De prijs van €5.000 te besteden aan nieuw, eigen werk wordt dan door de juryvoorzitter uitgereikt. Ook is het mogelijk voor de winnaar om het bedrag door te geven aan een ander Almeers cultureel initiatief om hier een extra impuls aan te geven.

Dus breng uiterlijk 17 december 2023 jouw stem uit op jouw drie favorieten en geef aan waarom zij deze prijs verdienen!

Let op: Iedere culturele organisatie of cultuurmaker mag één keer een stem uitbrengen.

Breng jouw stem uit via Cultuurfonds

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!