Almeerse pianiste Marietta Petkova presenteert klassiek programma op 1e Paasdag

Op zondag 17 april aanstaande, het is dan eerste paasdag, is er bij Easy FM een speciale uitzending van het programma “De Gouden Souvenirs” tussen acht en tien uur ’s morgens. In dit inmiddels bekende programma, met een mix van klassieke en soft pop muziek, is de gevierde Almeerse pianiste Marietta Petkova te gast. 

Programmamaker Marc van Amstel en Marietta laten hoogtepunten horen uit de Matthäus Passion. Een oratorium van de Duitse componist Johann Sebastian Bach. Hij componeerde het werk in 1727. De Matthäus geldt in Nederland als de favoriete compositie in de passietijd. Het is één van Bach’s langste composities. Verder is er aandacht voor “The Ernen Recital 1996”, een heruitgave van Marietta’s eerste solo album opgenomen in de St. Georg Kirche in het Zwitserse Ernen in het kanton Wallis. Marietta in de ban van Mozart, Schubert en Bartók. Het album is tevens een eerbetoon aan haar belangrijkste leermeester György Sebok. Inmiddels bestaat het festival in “Musikdorf” Ernen bijna vijftig jaar. De wereldvermaarde Petkova was tot Seboks dood in 1999, een vaste gast tijdens zijn masterclasses. In het programma spreekt ze openhartig over de samenwerking met haar grote liefde: pianist, componist en geluidstechnicus Leo de Klerk. Petkova put nog altijd inspiratie uit haar relatie met de nog niet zo lang geleden overleden Leo. Hij werd slechts 62 jaar. De Almeerse van Bulgaarse oorsprong, geeft de komende tijd weer tal van concerten in binnen- en buitenland en mag zich de laatste tijd verheugen op grote belangstelling van het publiek en de Nederlandse en buitenlandse pers en omroepen. 

Kortom, de moeite waard om te luisteren naar deze bijzondere paasuitzending via Easy FM. Zondagochtend 17 april tussen 08.00 en 10.00 uur te horen op Easy FM op FM, DAB+ en via de stream. Gemist? Geen probleem, want de uitzending is terug te luisteren via Spotify en I-Tunes als podcast.

 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!