Art Rocks goes digital in Kunstlinie

Art Rocks brengt in samenwerking met BNNVARA een digitale versie van de museumronde in Kunstlinie op 29 april naar je toe!

Art Rocks brengt al vijf edities lang jongeren en kunst succesvol bij elkaar door middel van muziek. De competitie daagt muzikanten uit om een muzikale vertaling te maken van een kunstwerk. Honderden muzikanten veranderden dit jaar wereldberoemde kunstwerken van onder andere Basquiat en Mata Hari tot catchy popliedjes, emotionele rap tracks en feministische ballads. Uiteindelijk mochten 88 deelnemers voor hun gekozen kunstwerk in een van de 14 aangesloten musea optreden.

De museumronde Art Rocks: Hoe klinkt een kunstwerk opgenomen in Kunstlinie wordt op 29 april uitgezonden via NPO2 Extra en via artrocks.nl om 20.00 uur. Deelnemers strijden voor een plekje in de finale in Paradiso. De finale is te zien op 8 mei om 23:30 op NPO3. 

Kunstwerken Kunstlinie op televisie
Waar de deelnemers normaal gesproken optreden voor een publiek terwijl ze naast hun gekozen kunstwerk staan, moest het dit jaar, vanwege Covid-19, anders opgelost worden. Art Rocks presenteert in samenwerking met BNNVARA een online editie Art Rocks: hoe klinkt een kunstwerk. Vanuit je woonkamer kun je straks nieuwe muziek ontdekken en toch nog een beetje kunst en cultuur snuiven. In de 14 afleveringen neemt Cesar Majorana je mee in het museum en spreekt met ambassadeurs Kovacs, S10 en Sef. In de aflevering van Kunstlinie staan optredens van Sigrun & Jethro, YARA, ZEHRA, Maaike, Zout Zand, Zoey Adams en JARO op het programma. Zij treden op voor hun favoriete werk uit de Kunstlinie-collectie in de grote theaterzaal, de foyer en de Kunsthal.

Art Rocks finale op NPO3
De samenwerking met BNNVARA heeft geresulteerd in zendtijd op NPO2 Extra en een finale-uitzending op NPO3. Uiteindelijk strijden er 8 finalisten om de titel in Paradiso. In de finale krijgt de kijker een blik achter de schermen. Wie zijn deze deelnemers en hoe bereiden zij zich voor op de finale? Kijk op 8 mei vanaf 23.30 uur mee op NPO3. De presentatie is in handen van Cesar Majorana en DzIfa Kusenuh. In de jury zitten o.a. de ambassadeurs Sef, S10 en Kovacs.

De winnaar van Art Rocks krijgt een mooi prijzenpakket met o.a. een geldprijs van € 1000,- en studiotijd in de Wisseloord Studio's.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!