Bevrijdingsfestival Flevoland live vanuit Kunstline

Bevrijdingsfestival Flevoland kan dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet plaatsvinden op de Esplanade en zal daarom eenmalig verhuizen naar Kunstlinie, alwaar in de theaterzalen een zeer gevarieerd programma zal worden gepresenteerd dat de hele dag live te volgen is op radio, tv en online.

Voor dit marathon live-evenement hebben Bevrijdingsfestival Flevoland en Omroep Flevoland de handen ineen geslagen om een zo compleet mogelijk programma voor alle thuisblijvers te kunnen bieden. Vanaf 10.00 uur in de ochtend kan op Omroep Flevoland worden afgestemd op radio en tv.

Tijdens de uitzending zijn vanaf het Sena Performers podium bijzondere live optredens te zien van o.a. Trijntje Oosterhuis, Dani (de kersverse winnaar van The Voice of Holland), Shirma Rouse, Kenny B. en vele anderen. Ook van de “Ambassadeurs van de Vrijheid” Davina Michelle, Jonna Fraser en Tino Martin zijn tijdens de uitzending optredens te zien. De komende dagen zullen nog een paar bekende acts bekend worden gemaakt.

De grote zaal van Kunstlinie wordt omgebouwd tot radio/tv studio, keuken, huiskamer én podium tegelijk, zodat naast muziek ook veel aandacht zal kunnen zijn voor bijzondere gesprekken en boeiende gasten. Zo zal er worden gesproken met jonge veteranen, is er een bijzonder vluchtverhaal, een update over de Short Stirling en zal de hele dag de nu al legendarische “Vrijheidssoep” worden bereid door o.a. tv-koks Sharon De Miranda en Nadia Zerouali. Deze soep is ook door de kijkers zelf te bereiden of bestellen zodat we “samen” kunnen eten, vanuit de Kunstlinie expo “Thuis” kan men mee ”zoomen” en eten tegelijk. Natuurlijk schuiven ook de Commissaris van de Koning in Flevoland Leen Verbeek, burgemeester van gaststad Almere Franc Weerwind en diverse andere prominenten aan en wordt er regelmatig door de hele provincie “geschakeld” om de vrijheid te delen.

I.s.m. poppodium de Meester zal ook het Schemerlamp Festival worden uitgezonden met intieme optredens van o.a. Linda Schöne en Michael Prins. Ook zal de winnaar van de “Songs For Freedom” wedstrijd de winnende song live ten gehore brengen.

Het gehele programma is vanaf 10.00 uur op 5 mei te volgen via radio & tv bij Omroep Flevoland en op de speciale online stream zijn via www.5mei.nu vanaf 12.00 uur extra optredens en specials te zien. Op deze website is ook alle informatie te vinden en vanaf 1 mei alle speeltijden.

Bevrijdingsfestival Flevoland wordt mede mogelijk gemaakt door Nationaal Comité 4 en 5 mei, Almere City Marketing, Provincie Flevoland, Sena Performers, vfonds, BZK, Prins Bernhard Cultuurfonds en Kunstlinie. 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!