Bevrijdingsfestival Flevoland maakt artiesten bekend

Bevrijdingsfestival Flevoland beleeft dit jaar op zondag 5 mei alweer de 31ste editie van het festival dat, ondanks de gestegen kosten, ook dit jaar weer voor iedereen gratis te bezoeken is.

Op de Esplanade wordt vanaf 13.00 uur opgetreden door een grote diversiteit aan bekende artiesten. Bijzonder blij is de organisatie met de komst van Flemming, die als “Ambassadeur van de Vrijheid” naar de Esplanade zal vliegen. Met zijn hits als “Automatisch” en “Amsterdam” werd hij ruim 200 miljoen (…) keer gestreamd en hij behaalde hiermee als eerste Nederlander ooit een Diamanten plaat. Een waardige afsluiter van het festival.

Ook Bizzey is op de Esplanade te vinden, deze “Baas van de clubs” ken je van de hits “Traag”, “Hij is van Mij” en nog meer dan 50 andere songs die al jaren de hitlijsten domineren.  
Douwe Bob heeft afgelopen jaar dé radio-hit gescoord met “The World is Our Home” en ook zijn nieuwe single “Nothing To Lose” wordt zeer goed ontvangen. Een bijzonder artiest met een zeer energieke live show. 

The Dirty Daddies hebben inmiddels zelfstandig de AFAS uitverkocht maar spelen ook nog “gewoon” in Almere het dak eraf met hun spectaculaire mee zing-spring-feest show. 
De liefhebbers van Nederpop komen aan hun trekken met een optreden van de Nederpop Allstars, waarbij tijdens deze XL show bekende gasten worden ontvangen als Henk Westbroek (Goede Doel), Erik Mesie (Toontje lager), Hans de Booij, Loïs Lane, Nol Havens (VOF de Kunst) en Alides Hidding (Time Bandits). De komende weken worden nog veel meer artiesten bekend gemaakt.
Op de Esplanade worden dit jaar ook het “Poppodium de Meester Stage” en het “Young Movement Podium” geprogrammeerd, waarbij ruimte zal zijn voor veel regionaal (pop)talent. Ook Kunst = Leuk zal een programma verzorgen.  

Er zijn diverse activiteiten die aansluiten bij de thematiek van het festival. Niet alleen zijn er in de aanloop naar het festival diverse Vrijheidscolleges van bekende sprekers, ook is er veel aandacht voor de Vrijheidsmaaltijden die op verschillende plekken in de provincie zullen worden gehouden. Sharon de Miranda zorgt ervoor dat de Vrijheidssoep kan worden genuttigd. Er kan in gesprek worden gegaan met veteranen en er zijn diverse acties en wedstrijden die men oproept actief met het onderwerp aan de slag te gaan. De Songs For Freedom contest is ook terug, waarbij bands en muzikanten uit de provincie i.s.m. poppodium de Meester worden opgeroepen hún ode aan de vrijheid te laten horen, de winnaar speelt op 5 mei op het hoofdpodium. 

Meer informatie kun je vinden op www.5mei.nu. Hier vind je alle informatie over de artiesten, het randprogramma en alle overige activiteiten. 

Bevrijdingsfestival Flevoland wordt mede mogelijk gemaakt door Nationaal Comité 4 en 5 mei, Almere City Marketing, Provincie Flevoland, OVSA, Sena Performers en het vfonds.

 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!