Bureau Boeiend presenteert: To be or not to be

Op donderdag 30 januari én 6 februari organiseert de nieuwe bibliotheek een tweeluik over de grootste dichter aller tijden, William Shakespeare (1564 – 1616). Liesje Schreuders van Bureau Boeiend neemt je mee terug in de tijd, naar de Renaissance, naar Londen, naar het theater aan de hand van de verbluffende poëzie van deze allergrootste (toneel)dichter. De avonden vinden plaats in bibliotheek Stad en beginnen om 19.45 uur. Een toegangskaartje voor deze twee avonden kost € 15,- voor leden en € 17,50 voor niet-leden en is verkrijgbaar via www.denieuwebibliotheek.nl/agenda of bij de klantenservicebalie.

Inhoud
De eerste avond reis je mee terug naar het Engeland van koningin Elizabeth en koning Jacobus, naar de Renaissance, Londen, de nieuwe theaters, het ruige, woeste leven van toneelschrijvers en acteurs. Oorlog, moord, liefde en seks - en niet alleen op het toneel. Geniet mee van Shakespeares wereldfaam. De beste fragmenten krijg je in vogelvlucht te zien én te horen.

De tweede avond gaan we in op Shakespeares beroemdste toneelstuk, Hamlet, met de wereldberoemde woorden ‘To be, or not to be – that is the question’. Het verhaal gaat terug op een oude Scandinavische legende, over een prins die doet alsof hij gek is, om wraak te nemen voor de moord op zijn vader. Shakespeare maakte er een toneelstuk vol filosofische raadsels en psychologische uitdagingen van.

Nog altijd zal vrijwel elke acteur en regisseur Hamlet minstens één maal willen opvoeren, om iets toe te voegen aan de eindeloze interpretaties van dit fantastische en bloedstollende drama.

Liesje Schreuders
Drs. Liesje Schreuders is schrijver en docent literatuurgeschiedenis en Nederlands. Zij studeerde cum laude af in de literatuurwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is oud-eindredacteur van Arabesken, het tijdschrift van het Louis Couperus Genootschap. Haar uitgangspunt is dat lezen genieten is en dat goed lezen nog meer genieten is!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!