Burgemeester Weerwind zoekt Almeerders voor TEAM FRANC

Corrosia Theater, Expo en Film heeft de inschrijvingen voor TEAM FRANC weer geopend en is op zoek naar nieuwe teamleden. Voor het zevende jaar op rij organiseert Corrosia deze groepsexpositie met eindexamenwerk van studenten van Nederlandse kunstacademies. Burgemeester Franc Weerwind is ook dit jaar weer captain van het team Almeerders dat de expositie voor ons samenstelt. Dus woon je in Almere, ben je nieuwsgierig naar kunst en lijkt het je een leuke uitdaging om zelf een kunstwerk voor deze tentoonstelling te selecteren? Aanmelden kan t/m 17 juli via graduationshow@corrosia.nl.

In voorgaande jaren bezocht dit team van kunstkiezers samen met curator Fleurie Kloostra de eindexamenexposities van Nederlandse kunstacademies om hun favoriete werk te scouten. Dit jaar zal de selectie plaatsvinden op grond van online inzendingen. Hiervoor is een open call gedaan waarop alle studenten kunnen reageren die dit jaar aan Nederlandse kunstacademies afstuderen. Het team van zes Almeerse kunstkiezers wordt vervolgens, met een vlotte cursus kunstkijken, klaargestoomd om na te denken over vragen als; waarom vind ik een kunstwerk mooi of grappig? En wat komt er eigenlijk kijken bij het samenstellen van een tentoonstelling? Over smaak valt te twisten, en daarom trapt Corrosia het nieuwe culturele seizoen af met een expositie die is samengesteld door Almeerse kunstkiezers. Samen met burgemeester Franc Weerwind en Fleurie Kloostra maken zij een keuze uit de ingezonden concepten, die worden uitgewerkt voor de expositie in Corrosia Expo. De selectie kunstwerken wordt vanaf 21 november 2020 bij Corrosia Theater, Expo & Film geëxposeerd in de tentoonstelling TEAM FRANC – Graduation Show 2020.

Inschrijven voor het team Inwoners van Almere kunnen zich t/m 17 juli met een korte motivatie aanmelden via graduationshow@corrosia.nl. Voor 25 juli horen zij of ze voor TEAM FRANC geselecteerd zijn. Kijk voor meer informatie op www.corrosia.nl

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!