Collage ontvangt 1600 basisschoolleerlingen tijdens kerstconcert in KAF

Maar liefst 1600 basisschoolleerlingen komen op maandag 16 en dinsdag 17 december naar Kunstlinie Almere Flevoland om samen te zingen, te dansen, Kerst te vieren en te leren over Kerstvieringen in verschillende landen en culturen. Dit alles onder de professionele begeleiding van acteurs én live muziek van de Later als je Groot Band. Het Collage Kerstconcert is feestelijk, interactief, uniek en verbindend. Een prachtige ervaring voor kinderen!

Voor de tweede keer organiseert Collage, centrum voor cultuuronderwijs, een meezing-kerstconcert voor leerlingen van groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs in Almere.

Paul Macco, directeur Collage, vertelt: “Almere heeft een multiculturele samenleving en muziek is een krachtig bindmiddel tussen kinderen, leerkrachten, scholen en organisaties. Niet alle kinderen in Almere komen van huis uit in aanraking met theater. Wij vinden het belangrijk om deze magische ervaring voor ieder kind in Almere mogelijk te maken. Daarom organiseren wij deze bijzondere voorstellingen in de grote zaal van KAF.”  

Nick Teunissen, presentator en acteur: “Dit grote meezingfeest vol traditionele- en nieuwe kerstsongs is een heerlijk avontuur. Ik ben er heel trots op dat er 1600 kinderen van verschillende scholen komen en dat ik de kinderen mee op reis mag nemen. Een tipje van de sluier over het verhaal van deze warme voorstelling:  gaat het de eenzame Gerard lukken om iets van Kerstmis te maken…..? “ 

Verschillende partijen zijn betrokken bij dit evenement om dit kerstconcert mogelijk te maken: Collage Almere (initiatiefnemer en organisator), KAF (o.a. decor, techniek), Nick Teunissen (presentator), Later als je Groot Band (o.l.v. Dennis Servais), Gerard Poot (acteur), SBO de Bombardon (koor).

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!