Collage organiseert Kerstconcert

Collage brengt 2000 leerlingen naar de Kunstlinie voor groots meezing Kerstconcert

Er is weer massaal ingeschreven op het gratis kerstconcert van Collage! Maandag 19 en dinsdag 20 december verwelkomen we maar liefst 2000 leerlingen en ruim 100 leerkrachten uit groep 5 tot en met 8 uit het Almeerse basisonderwijs in de grote zaal van Kunstlinie Almere. De leerlingen komen van verschillende scholen samen om te zingen en te dansen rondom het thema  ‘Wees lief voor elkaar én zorg voor elkaar.’

Samen vieren
De jaarlijkse voorstelling is in een feestelijk nieuw jasje gestoken. Het belooft een vrolijk en (ont)spannend spektakel te worden. Dit jaar komen ook weer leerlingen uit het speciaal onderwijs en Oekraïense leerlingen van het Taalcentrum.

 “Kerst is echt een feest van samenzijn, samen vieren en daarbij niet kijken naar verschillen, maar naar de dingen die we gemeen hebben met elkaar” vertelt Silvia Servais van Collage die het concert organiseert. “Die saamhorigheid willen we uitdragen via cultuuronderwijs. Deze theaterervaring kan daar prachtig aan bijdragen.”

Samenwerking
De productie organiseert Collage niet alleen. Kunstlinie, het CKV-Almere, de Later als je Groot Band en de drie Almeerse acteurs Nick Teunissen, Valerie van Krimpen en Gerard Poot werken enthousiast en nauw met Collage samen om ook versie 2022 tot een groot succes te maken. Er is met elkaar hard gewerkt en gerepeteerd om alle leerlingen en volwassenen iets bijzonders te presenteren waar nog lang over zal worden nagepraat.

Magische ervaring
“Almere heeft een multiculturele samenleving en muziek is een verbindende schakel tussen kinderen, leerkrachten, scholen en organisaties", vertelt Paul Macco, directeur Collage. "Niet alle kinderen komen van huis uit in aanraking met theater. Wij vinden het ontzettend belangrijk om deze magische ervaring voor ieder kind in Almere mogelijk te maken en dat doen we altijd graag in samenwerking met andere culturele partijen.”

www.collage-almere.nl

Meer informatie: silvia@collage-almere.nl

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!