Corrosia maakt nieuwe data Enter Almere Haven bekend

Corrosia maakt nieuwe data bekend voor het kunst- en buurtfestival Enter Almere Haven. Het festival voor jong en oud vindt in 2021 plaats in het Pinksterweekend. Op zondag 23 en maandag 24 mei kunnen bezoekers genieten van theater, muziek, beeldende kunst, circus, een parade en meer. Op het programma staat o.a. de Enter Parade, Bamboestiek van kunstenaar Antoon Versteegde en I Lost My Mom At The Supermarket van Sien van Maele. Het festival wordt door Corrosia samen met buurtbewoners geprogrammeerd en georganiseerd in de wijken Haven Centrum, De Meenten/Grienden en De Wierden/Laren.  
 
Enter Almere Haven, een traject van twee jaar
De afgelopen twee jaar werkten Almeerse buurbewoners onder aanvoering van Corrosia Theater, Expo & Film aan het festival. Samen zetten zij de hele programmering, productie en promotie van het festival in gang, dat oorspronkelijk in juni 2020 had plaatsgevonden. Na beraad met de buurtbewoners en andere stakeholders werd besloten om het festival een jaar te verschuiven. “De kracht van het festival ligt in de openheid en de laagdrempeligheid. Dit is makkelijker te realiseren in de buitenlucht.”, beargumenteerden meerdere buurtbewoners.

De draad wordt weer opgepakt
Vanaf november 2020 komen de buurtbewoners weer bij elkaar om de draad op te pakken. De productie van het festival wordt weer opgestart, het (rand)programma verder ingevuld en de aankleding van het festival verder uitgedacht. De op dat moment geldende gezondheidsrichtlijnen worden hierbij in acht genomen.

Over Enter Almere Haven
Enter Almere Haven is de volgende fase in het doorlopende kunstparticipatieprogramma van Corrosia, waarin professionals en betrokken bezoekers en buurtgenoten gezamenlijk een programma neerzetten, dat bijdraagt aan een sterkere culturele infrastructuur en beter leefomgeving in Almere. Met Enter Almere Haven doet Corrosia een stap verder de wijk in en gaat op zoek naar goede ideeën, betrokkenheid en publiek. Hiermee wil Corrosia kunst in vele handen leggen. De inhoudelijke zeggenschap is hier – na discussie en dialoog – volledig aan de deelnemende burgers.

Enter Almere Haven wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds, Gemeente Almere en Prins Bernhard Cultuurfonds en geadviseerd door Dēmos, de organisatie achter het succesvolle ENTER Festival BXL in Brussel.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!