Culturele en maatschappelijke organisaties bundelen krachten

Almere – Cultuurfonds Almere is samen met KleurInCultuur  en Avanti verhuisd naar het gebouw Casa Casla aan het Weerwaterplein 3 in Almere. Hiermee starten de vier organisaties een nieuwe samenwerking. Afgelopen vrijdag 8 oktober hebben de organisaties gezamenlijk de deuren weer opengezet voor de stad en initiatieven die een plek zoeken om te exposeren.

Nieuwe kansen
Tijdens de coronacrisis stond het gebouw Casa Casla, wat gelegen is aan het Weerwater in 
Almere Stad, regelmatig leeg. Daar komt met de komst van de drie betrokken partijen verandering in. Jan Vogel, de waarnemend voorzitter van Stichting Casa Casla vertelt: “Het bestuur is zeer verheugd over de komst van het Cultuurfonds Almere, KleurInCultuur  en Avanti. Door de ingebruikneming van de kantoorruimte op de eerste verdieping wordt het gebouw weer nieuw leven ingeblazen. Daarnaast ontstaan hiermee kansen om de programmering van de expositie-, podium- en debatruimte op de begane grond opnieuw vorm en inhoud te geven. Hiervoor kunnen mensen ons ook benaderen. We gaan graag in gesprek!”
Ook Biza Shalmashi, directeur van KleurInCultuur en Beri Shalmashi, directeur van Avanti, zijn positief. Biza: “'Wat ik vooral hoop en waar ik ook enorm naar uitkijk is dat we samen met Avanti en Cultuurfonds Almere Casa Casla kunnen activeren en dat we bij gaan dragen aan een duurzame band tussen Casla en haar omgeving.' Beri vult aan: “Voor alle organisaties onder dit mooie dak gaat hiermee een droom in vervulling, ik verheug me op de gesprekken en gedachtes die hier de ruimte krijgen.”

Kom langs!
Jan-Melle Liscaljet, directeur van Cultuurfonds Almere sprak tijdens de openingsbijeenkomst op 8 oktober namens alle betrokken organisaties het publiek toe met een uitnodigende boodschap: “We kijken ernaar uit om deze samenwerking de komende tijd verder vorm te geven. Dit bestaat wat ons betreft uit meer dan alleen de verhuizing naar het pand. We hopen dat Casa Casla ook als een toegankelijke culturele plek in de stad gaat dienen, waar Almeerders graag naar binnen lopen en hun activiteiten organiseren. Kom vooral eens langs!”

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!