Culturele Zaken staat dit najaar in het teken van de veranderende markt

Cultuurmakers kunnen dit najaar nieuwe kennis opsteken over een veranderende markt. Cultuurfonds Almere organiseert op vrijdag 2 oktober: “​Hoe speel je in op de veranderende markt?” en vrijdag 6 november “​Wat nu?! Verdienmodellen in Coronatijd”​, CultureleZaken. De edities zijn gratis toegankelijk en vinden plaats in De Glasbak in Muziekwijk​. Aanmelden voor de eerste editie kan via: http://bit.ly/Culturelezaken2okt
 
Culturele Zaken najaar 2020
Voor veel ondernemers liep 2020, op z’n zachtst gezegd, even anders dan gepland. Corona gooide voor een hoop cultuurmakers roet in het eten. Daarom pakt Culturele Zaken de twee edities in het najaar anders aan. Deze staan volledig in het teken van de veranderende markt waar we nu in zitten. 
 
Inspelen op een veranderende markt Op vrijdag 2 oktober 2020 neemt Merlijn Twaalfhoven, van The Turn Club samen met Beri Shalmashi, Almeerse filmmaker, cultuurmakers mee in de wondere wereld van de veranderende markt. Merlijn gaat in op de volgende vraagstukken: Hoe zet je je eigen talent in in een andere sector? Hoe verbind je je met mogelijke samenwerkingspartners uit andere disciplines? Waar kan het toe leiden/wat kan het opleveren? 
 
Almeerse filmmaker Beri Shalmashi vertelt over haar recente werk “Big Village” een interactieve documentaire, dat is genomineerd voor de Goude Kalf. “Big Village” is een reconstructie van een verzetskamp dat volledig van de kaart is geveegd en met deze documentaire weer terug op de kaart staat. Samen gaan Beri en Merlijn met elkaar en de cultuurmakers in gesprek over hoe je kunt inspelen op een veranderende markt. 
 
Verdienmodellen in Coronatijd
De tweede editie op vrijdag 6 november 2020 staat geheel in het teken van nieuwe verdienmodellen. Want hoe kun je geld verdienen in een tijd zoals deze? De cultuurmakers worden meegenomen in het land van nieuwe verdienmodellen. Met voorbeelden uit de praktijk en tafelgesprekken kunnen de cultuurmakers na deze avond gelijk aan de slag. 
 
Alle avonden zijn gratis toegankelijk. Meer informatie is te vinden via de Facebookpagina van Cultuurfonds Almere. 
 
Corona
Culturele Zaken neemt alle coronamaatregelen in acht. De organisatie houdt zich te allen tijde aan de richtlijnen van het RIVM en houdt veranderingen in de gaten en die worden opgevolgd. 
Cultuurfonds Almere Esplanade 12 1315 TA, Almere 
 
 
Over Culturele Zaken
Terwijl Almere groeit, groeit de culturele sector mee. Dit komt doordat Almeerders steeds ondernemender worden binnen de culturele sector. Daarom organiseert Cultuurfonds Almere avonden waar culturele ondernemers terecht kunnen met alle vragen die zij hebben. De workshops vinden plaats in De Glasbak, dit is een theater en cultuurcentrum in Muziekwijk. 
 
Over Cultuurfonds Almere
Cultuurfonds Almere wil een creatief en rijk cultureel leven aanwakkeren, want het is ervan overtuigd dat een bruisend cultureel aanbod onze stad verrijkt. Als snelle en wendbare organisatie helpt het fonds de Almeerse culturele sector sterker te worden en moedigt het makers aan om (meer) samen te werken met collega-cultuurmakers en andere sectoren. Het deelt als partner graag kennis, het netwerk en expertise. Daarnaast vindt het cultuurfonds investeren in ondernemerschap, innovatie, talent en creativiteit een must.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!