Cultuurfonds Almere steunt recordaantal projecten

De Almeerse kunst- en cultuursector groeit! In 2023 heeft Cultuurfonds Almere een recordaantal Almeerse projecten ondersteund. Dit jaar heeft het fonds 89 aanvragen in behandeling genomen waarvan er nu al 62 zijn goedgekeurd. Een verdubbeling van het gemiddeld aantal aanvragen van de afgelopen jaren. 

Door de enorme toename in aanvragen is het reguliere financieringsbudget voor 2023 uitgeput. Directeur Jan-Melle Liscaljet kijkt tevreden terug: “Sinds het ontstaan van Cultuurfonds Almere in 2015 werden er nog niet eerder zoveel mooie projecten ondersteund als dit jaar. Mede dankzij het extra budget dat Gemeente Almere beschikbaar heeft gesteld voor onder andere amateurkunst, hebben we aan veel extra culturele initiatieven kunnen bijdragen. Ook via onze nieuwe financieringsroute New Creatives.” Hierlangs krijgen nieuwe cultuurmakers op een laagdrempelige manier toegang tot belangrijke ondersteuning. Naast deze succesvolle regeling heeft het fonds ook meer amateurkunstprojecten verspreid over de hele stad ondersteund. 

Ondanks dat het reguliere budget uitgeput is, kan er nog wel aangevraagd worden voor amateurkunstinitiatieven en binnen de New Creatives regeling. Hiernaast blijft Cultuurfonds Almere kunst- en cultuurmakers ondersteunen met advies en begeleiding. Ook nieuwe projecten voor 2024 kunnen alvast worden voorbereid, gezien het budget in januari weer wordt aangevuld.

Cultuurfonds Almere versterkt de Almeerse kunst- en cultuursector door te stimuleren, te verbinden en te financieren. In 2023 is er een breed scala aan projecten ondersteund. Van grootschalige evenementen als Alluminous en films als Loverboy, tot het ontwikkelen van nieuwe initiatieven als Raga in de Polder en Black Wall Street in Almere Buiten. Er is meer kunst in de openbare ruimte toegevoegd met het graffiti-event Docks in Almere Haven en het Slavernij Monument. Ook zijn het ouderenproject Het Danspaleis en gezamenlijke concerten van Het Almeers Orkest, Hubertus en Musical Almere mede mogelijk gemaakt.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!