Cultuurhuis Almere Buiten gaat door naar volgende fase

Cultuurhuis Almere Buiten ’in de maak’, dat onderdeel is van de Stedelijke Vernieuwing van Almere Buiten Centrum, zal de komende tijd onder leiding van projectleider Mirjam Flik en architect Maaike Westinga verder worden ontwikkeld. Vanuit een schetsontwerp van het gebouw wordt in samenwerking met partners als De Nieuwe Bibliotheek, het Erfgoedhuis, De Schoor en nieuwe partners naar een voorlopig schetsontwerp toegewerkt. Entervisie Cultureel is verantwoordelijk voor de tijdelijke programmering tot en met de verbouwing. 
 
Tijdelijke activiteiten 
In het najaar van 2021 is gestart met de eerste activiteiten en programmering om zo de bewoners kennis te laten maken met het Cultuurhuis Almere Buiten. In dit nieuwe jaar zal een diversiteit aan programmering en activiteiten worden aangeboden in het Cultuurhuis aan het Baltimoreplein. Met onder andere. optredens van lokaal talent tijdens een open podiumavond, concerten voor de liefhebbers van klassieke muziek, jamsessies waar instrumentalisten en vocalisten mee kunnen doen en kunstzinnige lessen en Artlabs voor kinderen. Ook staat een mooi aanbod aan educatieve taalworkshops en online Young Adult-evenementen in de planning. De komende weken nodigt het Cultuurhuis Almere Buiten via een oproep (open call) iedereen uit om met ideeën te komen voor een structurele invulling en participatie in het Cultuurhuis. 

Wethouder Hilde van Garderen: ‘Dit is een mooie stap voor de Stedelijke Vernieuwingsagenda van Almere Buiten Centrum. Cultuurhuis Almere Buiten wordt de culturele huiskamer van Almere Buiten: laagdrempelig, verrassend, kwalitatief goed en voor iedereen. Bijzondere aandacht is hierbij voor film en theater. ‘
 
Aankoop gebouw Extravert
De plannen voor Cultuurhuis Almere Buiten gaan terug naar 2018, toen bewoners en ondernemers tijdens Cultuurtafel Almere Buiten hun wens voor meer cultuur kenbaar maakten. Een kleinschalig theater, filmhuis en een podium voor cultuurbeoefenaars zou veel toegevoegde waarde aan Almere Buiten geven. Met instemming van de raad op 17 december 2020 zijn twee voormalige horecapanden aangekocht en toegevoegd aan het gebouw Extravert. Door de aanschaf van de twee horecapanden kan een Cultuurhuis gerealiseerd worden met een uitnodigende entree op de begane grond. Dankzij deze ontwikkeling is de gemeente tegemoetgekomen aan de wensen van de inwoners en ondernemers van Almere Buiten. 
 
Op de hoogte blijven
Via de website www.cultuurhuisalmerebuiten.nl is de ontwikkeling over het Cultuurhuis te volgen. Bovenaan de site vindt u de pagina om te reageren of uw ideeën te delen met een nadrukkelijk verzoek aan bewoners. Mailen kan ook naar mhflik@almere.nl

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!