Drie genomineerden strijden om de Almeerse Cultuurprijs 2024!

Almere - GDFL Brassband, Theaterschool Almere en Poppodium de Meester nemen het tegen elkaar op om de felbegeerde Almeerse cultuurprijs te winnen. De prijs wordt uitgereikt aan een cultuurmaker of organisatie, die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de lokale kunst- en cultuursector. Het Almeerse publiek kan tot en met 18 februari zijn stem uitbrengen via de website van Cultuurfonds Almere.

Stem van Almere
Het Almeerse publiek speelt daarbij een cruciale rol in het bepalen van de winnaar. De publieksstem telt als vijfde stem in de jury, bestaande uit de Wethouder van Cultuur, de directeur van Cultuurfonds Almere, een vertegenwoordiger vanuit het DOCA en de laatste winnaar van de Almeerse Cultuurprijs. 

Bekendmaking van de winnaar
De uitreiking van de Almeerse Cultuurprijs vindt plaats tijdens het culturele evenement ´Maak het mee´ op 27 februari in de Kunstlinie. De winnaar ontvangt naast de eervolle titel een geldprijs van € 5000,-. Het bedrag is te besteden aan nieuw eigen werk of kan doorgegeven worden aan een ander veelbelovend Almeers cultureel initiatief.

Tweede ronde
De Almeerse cultuurprijs bestaat uit twee stemrondes. Tijdens de eerste ronde kreeg de Almeerse cultuursector de kans om te bepalen welke van de 10 genomineerden doorgingen naar de finale. Na bijna 3.500 stemmen heeft de sector haar keuze gemaakt. Nu is het aan het volledige Almeerse publiek om hun favoriet te kiezen.

Stemmen
Sinds 2022 reikt Cultuurfonds Almere de Almeerse Cultuurprijs uit aan culturele boegbeelden van de stad. De selectie is gebaseerd op verschillende criteria, waaronder het niveau en de stimulerende invloed op de lokale cultuursector en samenleving. Tot en met 18 februari kun jij jouw stem uitbrengen via cultuurfondsalmere.nl.

 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!