Een Goed Jaar voor Anneke Blok en Paul R. Kooij

Theatergroep Suburbia speelt volgend theaterseizoen het nieuwe Nederlandse toneelstuk Een Goed Jaar. Anneke Blok speelt de moeder van een hecht gezin in zwaar weer. Paul R. Kooij speelt de vader. Zijn twee échte kinderen spelen de kinderen in dit tragikomische familiedrama.

Elke familie vormt een kluwen verbonden door liefde, verwachtingen, teleurstellingen en afhankelijkheid. Zo ook het gezin Mortier. Na de nodige tegenslagen breekt voor hen een goed jaar aan. Hun zieke dochter is genezen verklaard en zowel zoon als dochter slaan hun vleugels uit. Hoopvol begint iedereen na te denken over de toekomst. Totdat moeder onverwacht een ingrijpende beslissing neemt. Is haar keuze voor zichzelf een keuze tegen haar gezin?

Veelgeprezen toneelschrijver Peer Wittenbols en regisseur Rob Ligthert werken al ruim dertig samen. Een Goed Jaar is hun zevenentwintigste gezamenlijke voorstelling en is hun derde voorstelling voor Theatergroep Suburbia.

In dit warmbloedige toneelstuk tekenen zij een eerlijk, emotioneel en geestig portret van een modern gezin in een turbulente fase. Een verhaal over rouwverwerking en familieverhoudingen. Treurig en komisch tegelijk.

Extra bijzonder is dat de rollen van vader en kinderen gespeeld worden door acteur Paul R. Kooij en zijn échte zoon en dochter. Zij zijn allen afgestudeerd aan de Toneelschool in Arnhem.

regie Rob Ligthert tekst Peer Wittenbols spel Anneke Blok, Paul R. Kooij, Kaatje Kooij en Piet Kooij.

Een Goed Jaar is te zien van oktober tot en met december in theaters door het hele land. De première is 10 oktober in Kunstlinie Almere Flevoland. Kijk voor meer informatie op de website www.theatergroepsuburbia.nl.

Theatergroep Suburbia
Theatergroep Suburbia is het stadsgezelschap van Almere en maakt theater in de polder. Ontroerende, tragische en geestige voorstellingen over het menselijk tekort, ook voor degenen voor wie toneelbezoek niet vanzelfsprekend is. Naast een jaarlijkse zomervoorstelling op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere, maakt Suburbia locatievoorstellingen op bijzondere plekken in de polder. Daarnaast reizen we ieder jaar met twee theatertournees langs de theaters, onder andere met hedendaagse nieuw geschreven theaterstukken die een Nederlandse stem en invalshoek geven aan universele en actuele thema’s.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!