Europe Direct Almere organiseert online lezingen

Het Europe Direct Informatie Centrum Almere organiseert de komende weken twee online lezingen. Op donderdag 11 maart om 19.30 uur neemt politicologe drs. Natasja Nikolic je mee in de ontwikkelingen rondom het vaccineren in de interactieve lezing Vaccineren van Nederland tot in Bulgarije. Een paar dagen later, op dinsdag 16 maart om 18.30 uur, legt jurist Eva Calvelo Muino je uit wat de gevaren zijn van online shoppen. Meld je aan via de agenda op onze website, www.denieuwebibliotheek.nl/agenda en je ontvangt de benodigde links voor de lezingen retour.

Vaccineren van Nederland tot in Bulgarije
Hoe afhankelijk is de EU (en dus ook Nederland) van medische hulpmiddelen van buiten de EU? De bestrijding van de coronacrisis lijkt een nationale zaak: wat zou de EU kunnen en moeten doen? Wat zijn de plannen van EC-voorzitter Ursula von der Leyen in deze coronapandemie? Politicologe drs. Natasja Nikolic neemt je mee in de ontwikkelingen die elkaar snel opvolgen in deze coronatijd.
Online, donderdag 11 maart om 19.30 uur

Online vragenuur: De valkuilen van het online shoppen
We kopen steeds vaker en meer online. Meestal verloopt het vlekkeloos, maar soms ook niet. Denk bijvoorbeeld aan niet-levering van je aankoop of dat het product totaal niet overeenkomt met de foto’s die je op de website hebt gezien. Weet jij wat je rechten zijn en wat je kunt doen als een ondernemer geen oplossing biedt voor jouw probleem? Eva Calvelo Muino, jurist van het Europees Consumenten Centrum (ECC) geeft je alle informatie die je nodig hebt om veilig online te shoppen.
Zo kom je te weten:
- welke Europese regels je beschermen bij het doen van een online aankoop;
- welke gevaren er op de loer liggen;
- wat jij kunt doen om je hiertegen te beschermen.
- hoe veilig het is om een pakje voor de buren aan te nemen!
Heb je een specifieke vraag over online shoppen? Stel deze tijdens het live event of mail je vraag vast naar programmering@denieuwebibliotheek.nl
Online, dinsdag 16 maart om 18.30 uur

 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!