Festival Enter Almere Haven verplaatst naar zomer 2021

Corrosia Theater, Expo & Film verplaatst het festival Enter Almere Haven van het Pinksterweekend naar het weekend van 3 & 4 juli 2021. Op zaterdag en zondag kunnen bezoekers genieten van theater, muziek, beeldende kunst, circus, een parade en meer. Op het programma staat o.a. Bamboestiek van kunstenaar Antoon Versteegde en I Lost My Mom At The Supermarket van Sien Vanmaele. Het festival wordt door Corrosia, samen met buurtbewoners, geprogrammeerd en georganiseerd in de wijken Haven Centrum, De Meenten/Grienden en De Wierden/Laren.  
 
Het festival krijgt een andere aanpak
Gezien de huidige ontwikkelingen, heeft Corrosia met de buurtbewoners en stakeholders besloten om het festival te verplaatsen naar de zomer van 2021. “De kracht van het festival ligt in de openheid en de laagdrempeligheid. Dit is makkelijker te realiseren in de buitenlucht.”, beargumenteerden meerdere buurtbewoners. Naast dat het festival een aantal maanden later plaatsvindt, vindt het ook in een andere vorm plaats. Waar eerst festivalharten in de wijken werden gecreëerd, worden nu routes uitgestippeld door de wijken.

Dit is er te zien
In totaal zijn er veertien uiteenlopende acts en kunstprojecten geselecteerd voor dit tweedaagse kunstenfestival. Het programma is samengesteld door bewoners uit de Meenten/Grienden, Wierden/Laren en Haven Centrum. Er is van alles te beleven, van theater, kunst, circus, dans en muziek tot een feestelijke parade. Vier van de veertien acts zijn acts uit Almere. Zoals Bram Koedam leest voor (spoken word) en Mart Schalken met Spraakwaterval (workshops in spoken word) en muziek van Inner Circle. 
 
Over Enter Almere Haven

Enter Almere Haven is de volgende fase in het doorlopende kunstparticipatieprogramma van Corrosia, waarin professionals, betrokken bezoekers en buurtgenoten gezamenlijk een programma neerzetten, dat bijdraagt aan een sterkere culturele infrastructuur een betere leefomgeving in Almere. De afgelopen twee jaar werkten Almeerse buurtbewoners onder leiding van Corrosia aan dit festival, wat oorspronkelijk in juni 2020 plaats had gevonden. Sinds november 2020 is de draad weer opgepakt en is de organisatie weer in volle gang. Met Enter Almere Haven neemt Corrosia een stap verder de wijk in en gaat op zoek naar goede ideeën, betrokkenheid en publiek. Hiermee wil Corrosia kunst in vele handen leggen. De inhoudelijke zeggenschap is hier – na discussie en dialoog – volledig aan de deelnemende burgers

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!