Festival Who's Next trapt af met Classic Express in Almere

Met de komst van de Classic Express van het Prinses Christina Concours in Almere geeft Who’s Next het officiële startschot van zijn muziekfestival. Van 9 tot en met 13 december hebben 603 brugklassers in een speciale trailer kennisgemaakt met klassieke muziek. Na de kerstvakantie gaan de leerlingen verder met muziekworkshops, die eindigen in een tweedaags muziekfestival in april.

Vier scholen bezochten het optreden
De Classic Express is een van de vier projecten van Who's Next. De trailer rijdt door heel Nederland en is de eerste rijdende concertzaal ter wereld. De Classic Express is een enorme trailer die kan uitschuiven tot een concertzaal met ruimte voor ongeveer 35 kinderen. Binnen staan zitjes voor de leerlingen en er is een klein podium voor de jonge muzikanten en een presentator. De sfeer in de Classic Express is die van een andere wereld. De leerlingen betreden een lichte en rustige ruimte. Het is nu tijd voor even iets heel anders: het is tijd voor mooie muziek. De speciale lichten en videobeelden versterken de werking van muziek. Alle klank en geluid in de rijdende concertzaal wordt gereguleerd met een elektroakoestisch systeem, dat zelfs de akoestiek van het Amsterdamse Concertgebouw kan nabootsen. In Almere stond de Classic Express drie dagen bij Kunstlinie Almere Flevoland en twee dagen bij het Oostvaarders College. De Classic Express werd gedurende deze 5 dagen door 603 leerlingen bezocht van het Arte College, Oostvaarders College, het Baken Poort en ProAlmere.

Speeddaten met instrumenten
Na de Classic Express was het tijd voor speeddaten met muziekinstrumenten voor de brugklassers. In een uur tijd maakten ze kennis met drie muziekinstrumenten: cello, gitaar en saxofoon, onder begeleiding van een muziekvakdocent. Natuurlijk was er vooral tijd om het zelf uit te proberen en te ervaren hoe het is om een instrument te bespelen. Na wat schroom willen de meeste leerlingen graag een muziekinstrument uitproberen en balen ze als ze al weer door moeten naar de volgende speeddate.
In januari starten de tweede-, derde- en vierdejaars leerlingen met de muziekworkshops: dans, koor en muziektheater. Brugklassers starten met het Leerorkest. Het eindresultaat van deze muziekworkshops is te zien tijdens Festival Who’s Next op 14 en 15 april 2020.

Scholen die geïnteresseerd zijn en meer willen weten over de mogelijkheden binnen hun school, kunnen een factsheet downloaden op www.whos-next.nl/projecten onderdeel educatieprojecten.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!