Flower Power Walk-expo: 100m2 menshoge bloemkunst

De Flower Power Walk-expo met meer dan 100m2 menshoge bloemkunst is vanaf 9 juli tot oktober te zien op de Wandellaan langs het Flevoziekenhuis in Almere Centrum (naast de Esplanade). Ontdek hoeveel creatief talent Almere heeft van jong tot oud (6 - 96) en uit diverse culturen, waaronder inwoners met hun wortels in India en de Caribische cultuur.

Diversiteit
Diversiteit in makers, bloemen en in de manier waarop deze zijn verbeeld, is gegarandeerd door de samenwerking met diverse groepen en culturele instellingen. De makers hebben verschillende technieken toegepast. Er is geschilderd met verf, maar ook gewerkt met de verpakking van eieren, rijst, stof en natuurlijke materialen als zand en bloemblaadjes.

Talentontwikkeling
Zeven Professionele kunstenaars hebben elk een groep begeleid. Zo zijn meer dan vijftig amateur kunst makers tevens geholpen om hun talent te ontwikkelen. Organisaties / kunstenaars die meewerken, zijn: Kleur in Cultuur, het Arte College, Stichting De Zijderups, CitySenses, Marijke Bolt, Kenneth Echteld en Majeed Saeeyan.

7 expo-driehoeken met elk ruim 15m2 kunst
Iedere groep heeft een driehoek met ca.15m2 kunst. De expo is een vorm van street art.

De FPW-expo loopt langs de Groene Loper, een kunstroute van station Almere tot Weerwater.

De Flower Power Walk-expo is toegankelijk voor iedereen en een gezond ommetje in het groen met menshoge bloemenkunst.

De expo is een project van MariannA Bakker en Marcel Kolder, die beiden graag meer kleur en kunst in de openbare ruimte willen als ook aandacht voor creatief talent. Info: www.flowerpowerwalk.nl

 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!