Nieuwe breakdance community in het Cultuurdome

De Community Jam is de hotspot voor beginnende en ervaren breakdancers. In het bruisende Cultuurdome kunnen zij dansen, elkaar ontmoeten en kennis uitwisselen. De Community Jam van Global Dance Centre organiseert ook workshops, jams en battles voor de liefhebbers.

Global Dance Centre is met drie vestigingen de grootste urban dansschool van Nederland. Opgericht door choreograaf Shaker, bekend van populaire televisieprogramma’s als ‘Dreamschool’ en ‘So You Think You Can Dance.’

Reactie Shaker:
Het Hiphop gevoel en de authentieke uitstraling van het Cultuurdome (voorheen Woondome) inspireerde mij om een plek te creëren voor breakdancers en belangstellenden met liefde voor deze danscultuur. Breakdance is een van de fundamentele pilaren van Hiphop muziek, welke vandaag de dag, wereldwijd, het #1 muziekgenre is. Hiphop verbindt mensen van alle achtergronden met elkaar en het Cultuurdome zet deze missie door in Almere Buiten. Of je nou ervaren bent of de eerste stappen op de dansvloer wilt zetten, binnen De Community Jam is iedereen welkom.

Reactie Bryan van Veenschoten (kwartiermaker Cultuurdome)
Met de tijdelijke komst van Global Dance Centre Almere, hebben we een sterke aanwinst binnen het Cultuurdome. Respect en saamhorigheid zijn de kernwaarden, waarmee tientallen huurders dagelijks bij ons huren. Diezelfde kernwaarden spatten af van de breakdance community jam. We zien het dan ook als de perfecte match, waarmee we breakdancers uit Almere en daarbuiten mogen ontvangen binnen het Cultuurdome.

Over Global Dance Centre
Global Dance Centre is een dansschool van deze tijd, opgericht om een belangrijke rol te vervullen in de ontwikkeling van de professionele en amateur urban danswereld. Vanuit alle uithoeken van het land komen dansers naar GDC voor onze lessen, masterclasses en workshops. GDC is een begrip geworden in de Nederlandse dansscene en een broedplaats voor talentontwikkeling. 

Bekende persoonlijkheden als Dan Karaty, Leontien Borsato, Kim-Lian, Sigourney K en Bilal Wahib behoren tot het netwerk van GDC.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!