Gratis kunstroute door tuinen van Almere Haven

Van 22 t/m 24 september brengt M. kunst naar de achtertuinen van Almere Haven met "Art In My Backyard".

De achtertuin van de toekomst

Tijdens de gratis kunstroute nemen de deelnemers een kijkje in de achtertuin van de toekomst. Er kan worden gekookt met onkruid tijdens een bijzondere workshop in de volkstuinen van de Binnenhof, worden gedanst op tuingeluiden-muziek van Jolle Roelofs en langs de route staan bijzondere kunstwerken. In de voortuinen op de Schoolwerf staat bijvoorbeeld een gigantische houten vos van Erik Fakkeldij Ook voor kinderen is er van alles te beleven! Er is een route uitgestippeld langs verschillende tuinen. Bij elke locatie langs de route krijgen deelnemers een stempel. Met een volle kaart kan een gratis een ijsje worden gehaald bij IJssalon Mariola.  

M. brengt kunst naar Almere Haven

Art in my Backyard is een jaarlijks terugkerende kunstroute, waarmee museum in oprichting M. de wijken van Almere intrekt. Bezoekers hoeven daardoor niet naar een museum om kunst te ervaren, kunst wordt letterlijk naar hun achtertuin gebracht. Voor de eerste editie nestelt M. zich in Almere Haven. Om te komen tot de kunstwerken zijn aan het begin van de zomer inspiratiesessies gehouden met kinderen van diverse basisscholen. Aan hen werd gevraagd hoe hun achtertuin van de toekomst eruit zou kunnen zien. Op basis van deze inspiratiesessies hebben de kunstenaars nieuw werk gemaakt.

Drie dagen lang gratis kunst

Art in my Backyard is van 22 t/m 24 september dagelijks gratis te bezoeken tussen 12:00-18:00. Het programma met looproute en stempelkaart is verkrijgbaar bij het startpunt tegenover IJssalon Mariola (Kruisstraat 74), bij Corrosia en bij vele ondernemers in Winkelcentrum Almere Haven. Meer informatie is ook te vinden op www.jijbentm.art/events/art-in-my-backyard 

JIJBENTM.

Art in my Backyard is een initiatief van M. M. is een voorproef van een nieuw museum voor immersieve kunst en landschapskunst in Almere. In een paviljoen op het terrein van Floriade Expo 2022, maar ook daarbuiten, brengt M. het publiek in aanraking met kunst die overal om je heen is en je zintuigen prikkelt. Art in my Backyard wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW, Gemeente Almere, Provincie Flevoland, Almere 2.0 en Stichting Haven Idee.  

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!