Ingrid Wolff wint ASSITEJ Veranstalter Preis 2021

Ingrid Wolff, algemeen en artistiek directeur van 2turvenhoog is door haar Duitse collega’s  geëerd met de ​ASSITEJ Veranstalterpreis 2021​. Deze prijs wordt elke twee jaar toegekend  door ASSITEJ e.V., het netwerk van kinder- en jeugdtheaters in Duitsland. 

De ASSITEJ Veranstalterpreis 2021 eert diegenen die gastoptredens voor een jong publiek  mogelijk maken en een kwalitatief hoogstaand programma samenstellen voor  verschillende leeftijdsgroepen. Ook hun bijzondere gastvrijheid wordt erkend. 

 Uit het juryrapport:
  “Ingrid Wolff heeft een onverschrokken energie, is een onafhankelijke denker en heeft een  talent voor netwerken. Ze is te vinden op Europese symposia waar ze haar jarenlange  ervaring als organisator deelt en vecht voor de kwaliteit van podiumkunsten voor de  allerkleinsten. Ze biedt kunstenaars ruimte voor experiment en mislukking en - ongeacht de  crisis – is ze altijd op zoek naar een creatieve manier om hun werk te verbeteren. “Jonge  kinderen hebben ook recht op kunst van hoge kwaliteit." Ze reflecteert wetenschappelijk op  haar werk en neemt de perspectieven van kunstenaars en kinderen op gelijke voet mee.  Ingrid Wolff heeft een uitstekend netwerk, is enorm betrokken op Europees niveau, in lokale  netwerken, voor alle kunsten en voor een jong publiek. Ze denkt groots en toekomstgericht.  Het publiek speelt altijd een belangrijke rol. Kortom: Ingrid Wolff zet zich niet alleen in voor  kinder- en jeugdtheater, ze is er ook gepassioneerd over”.  De jury bestaat uit Miriam Bernhardt (Theater Pfütze, ASSITEJ-werkgroep Beieren),  Barbara Kantel (Hannover-theater, ASSITEJ-Noord-werkgroep), Jutta M.Staerk  (vice-voorzitter ASSITEJ eV, artistiek directeur COMEDIA Theater Keulen), Prof. Dr. Gerd  Taube (hoofd van het kinder- en jeugdtheatercentrum in de Bondsrepubliek Duitsland,  Frankfurt am Main) en Lisa Zehetner (ASSITEJ-bestuurslid, dramaturg, Düsseldorf).  

Uitreiking 
Vanwege de maatregelen die zijn genomen om de COVID-19-pandemie in te dammen, kan  de prijsuitreiking dit jaar niet tijdens het festival ‘Augenblick mahl’ plaatsvinden. De  winnaars worden in de zomer gehuldigd in de White Rose (locatie van het STRAHL  Theater) in Berlijn. 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!