Inspirerend bezoek aan ateliers tijdens het Landelijk Atelierweekend

Tijdens de zomer-editie van het Landelijk Atelierweekend op 5 en 6 september stellen beeldend kunstenaars in heel Nederland hun atelier open voor het publiek. Belangstellenden krijgen zo een kijkje achter de schermen bij het creëren van kunstwerken. Ook worden extra activiteiten georganiseerd zoals workshops, exposities en demonstraties. Nu ook in Almere.

Atelierroutes en open atelierdagen worden vaak lokaal georganiseerd, maar dit evenement is landelijk. Tijdens dit weekend zijn in heel Nederland meer dan 150 ateliers te bezoeken. Bijna alle disciplines zijn vertegenwoordigd: schilders, beeldhouwers, keramisten, glasblazers, fotografen, textiel kunstenaars en nog veel meer. 

Kunstliefhebbers vinden op Landelijkatelierweekend.nl het actuele overzicht van alle deelnemende locaties die tijdens het Landelijk Atelierweekend te bezoeken zijn, evenals meer informatie over de extra activiteiten die worden georganiseerd.

Dit evenement wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd door Stichting Kunstweek en het is inmiddels uitgegroeid tot het grootste atelierweekend van Nederland. 
 

Omschrijving Atelier MALproduct

MALproduct is het label waaronder Wanda Entjes (1989) haar werk maakt. Je kunt haar werk kennen van de Skyline van Almere schalen en inmiddels ook stroopwafelpotten, koelkast magneten, roerstaafjes en vingerhoedje met onze skyline er op. 

Haar liefde voor keramiek, en dan met name porselein, combineert ze met een passie voor het maken van verrassend gebruiksgoed. Zoals zij zelf zegt: “ik maak producten met het ‘HU’-effect.”

Dit effect bereikt zij door een verandering van materiaal, een spannende vorm of een onverwachte toepassing van het product. Vaak wordt men even op het verkeerde been gezet, waardoor men wordt gedwongen om na te denken over het product.

Haar autonome werk bevindt zich ergens op de schaal tussen functioneel en disfunctioneel en komt voort uit haar eindeloze zoektocht naar materiaal en textuur. 

Kom tijdens het landelijk atelier weekend een kijkje nemen in haar atelier waar al deze producten worden gemaakt. 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!