Kaartverkoop 2turvenhoog festival gestart!

Het enige en avontuurlijkste kunstenfestival voor kinderen van 0 t/m 6 jaar en volwassenen komt ook dit jaar weer tussen 15-19 april naar Almere. 19 zowel Nederlandse als internationale pareltjes van voorstellingen, meerdere premières en 7 kunstinstallaties voor de allerkleinsten en hun (groot) ouders. En een uitgebreide programmering voor professionals.

Theaterprogramma voor de allerkleinsten
Van 15 t/m 17 april toert 2turvenhoog met een aantal voorstellingen door de wijken van Almere naar De Glasbak in Almere Muziekwijk, OBS de Archipel in Almere Buiten en OBS de Sterrenschool in Almere Poort.

Het weekend van 18 en 19 april barsten we twee dagen los in Almere Centrum in KAF met een uitgebreid programma van voorstellingen uit binnen- en buitenland. Daarnaast kunnen kinderen met hun ouders eindeloos spelen in de kunstinstallaties in het Nieuwe Bibliotheek en KAF.

Bijzondere premières
De openingsvoorstelling is dit jaar de Nederlandse première van de Franse AK Entrepot, en un eclat. Een choreografische duet tussen een bejaarde vrouw en een jonge breakdancer. Een unieke kans om deze voorstelling op de planken in Nederland te zien. Maar ook de Belgische Heelhuids en Impulz, Archipel uit Frankrijk en Papierstück uit Duitsland gaan bij ons in première.

Naast buitenlandse premières zijn er ook diverse Nederlandse voorstellingen die in première gaan, zoals Speels van Gerard de Bruyne & Tessa Zoutendijk, Fluisterstad van Simone de Jong en Schuim van Linnet & Kajetan, die is gemaakt in de proeftuin van 2turvenhoog festival 2019. In de proeftuin krijgen kunstenaars de mogelijkheid werk te ontwikkelen met de doelgroep, in peuterspeelzalen.

Jong Beginnen voor ouders & professionals
Op 16 en 17 april zijn er besloten voorstellingen vanuit ons educatieproject Jong Beginnen, speciaal voor ouders en kinderen uit de wijk. Ook professionals uit de kinderopvang, cultuureducatie, cultuurbeleid en de theatersector zijn uitgenodigd, om twee dagen lang te  genieten van voorstellingen, workshops en lezingen.

Enkele pareltjes uit het verleden
We halen enkele favoriete voorstellingen terug uit het verleden. Naast SSST! Van Studio Figur & Rose Stories (2019) staat Lampje Lampje van Wiersma en Smeets (2010) ook weer op het festival.  Mocht je deze pareltjes eerder gemist hebben, dan is dit je kans!

Kaartverkoop
Kaarten voor alle voorstellingen zijn te koop via de website van KAF op www.kaf.nl. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op 2turvenhoog.nl.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!