Kaartverkoop Lucifer start 1 oktober 2020

Vanaf donderdag 1 oktober 2020 start de kaartverkoop van de voorstelling Lucifer wéér. Dit beroemde stuk van Vondel wordt gespeeld door Theatergroep SubSub , in een modern en muzikaal jasje! Woensdag 18 november is de eerste try-out en zaterdag 21 april gaat de voorstelling in première, in de Voetnoot te Stadhuisplein 2. Kaarten zijn online te koop via www.subsub.nl. Reguliere tickets zijn €16,50 en studenten kunnen voor €12,50 naar de voorstelling kijken. Voor de echte SubSub fans is er een speciaal fanticket van €20,00. Met een fanticket steunt de koper de productie van deze en de volgende voorstelling én krijgen zij een SubSub-tasje met inhoud cadeau. Wees er snel bij, want er is per voorstelling plek voor 32 bezoekers.

Over Lucifer
Stel je eens voor, je bent een jaar of 20 en je groeit op in een maatschappij waarin veel moet. Er wordt super veel van je verwacht, er zijn geschreven en ongeschreven regels waar je je aan moet houden. Maar hoe ouder je wordt, hoe meer kennis je hebt en hoe kritischer je wordt. Plotseling wordt besloten dat jouw leven anders moet. Je voelt je niet serieus genomen, niet gehoord, niet gezien en dat doet pijn. Wat doe je dan? Leg je je erbij neer of kom je in opstand?

Het verhaal achter Lucifer
De nieuwste voorstelling, Lucifer is een theaterstuk met thema’s die in de huidige maatschappij nog steeds aan de orde zijn. Thema’s zoals macht, rechtvaardigheid, identiteit en goed versus kwaad komen er allemaal in terug.

Het originele stuk dat eeuwenoud is en op rijm is geschreven komt van Vondel. Het stuk werd voor het eerst in 1654 opgevoerd in het Amsterdamse schouwburg. Na twee keer spelen werd het stuk verboden en gezien als godslastering. Juist hierdoor werd het stuk razendsnel populair en door Europa verspreid.

De engel Lucifer komt in opstand. Dit doet hij niet zomaar, zijn vader God, plaatst de mensen boven de engelen. Deze opstand eindigt wanneer veldheer Michaël de opstandelingen uit de hemel bliksemt. Op aarde neemt Lucifer wraak en het eerste mensenpaar begaat een zonde.

Nieuwe speeldata Lucifer
Woensdag 18 november – Try Out
Donderdag 19 november – Try Out
Vrijdag 20 november – Uitverkocht
Zaterdag 21 november – Uitverkocht
Woensdag 25 november
Donderdag 26 november
Vrijdag 27 november
Zaterdag 28 november
Zondag 29 november
Woensdag 2 december
Donderdag 3 december
Vrijdag 4 december
Aanvangstijd voor de voorstelling is 20.15 uur, behalve op zondag 29 november. Dan is de aanvangstijd 14.30 uur.

Cast & Crew
Regie & script: Esther Bolte
Regie-assistentie: Erik Kaizer en Marith Venema
Scenograaf: Simone Eggen
Zangcoach: Jorge Verkroost
Acteurs: Charlotte Vermeulen, Dyon Wilkens, Evy de Joode, Jillian Jordan, Lin Blom, Mohamed Abd El Hafeez, Pieter Zomerdijk & Romany Kootstra
Koorleden: Mara Bokser, Leah Josefzoon & Ravian Houtveen
Lichtontwerp: Iwan Kolk
Zakelijk leider: Marit Nijhuis
PR & Communicatie: Emel Koç
Productieleider: Keshia Emke
Productie assistent: Esmée Peuchen
Fotografie: Claudia Kamergorodski
Poster & flyer: Karl Giesriegl

Over Theatergroep SubSub
Theatergroep SubSub is hèt jongerengezelschap van Flevoland. Ontstaan vanuit Theatergroep Suburbia, is zij sinds 2017 een zelfstandige theatergroep en produceert zij meerdere voorstellingen per jaar.

SubSub is gefascineerd door het thema identiteit. Wie ben je? Waarom maak je bepaalde keuzes in je leven? En hoever ga je om te zijn wie je bent? Deze vragen stellen we onszelf, de acteurs en het publiek in de voorstellingen van SubSub. 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!