Kaartverkoop Lucifer start 2 maart 2020

Vanaf mandag 2 maart 2020 start de kaartverkoop van de voorstelling Lucifer. De voorstelling wordt gespeeld door Theatergroep SubSub. Woensdag 8 april is de eerste try-out en zaterdag 11 april gaat de voorstelling in première. De voorstelling wordt tot en met 25 april gespeeld in de Voetnoot te Stadhuisplein 2. Tickets zijn online te koop via www.subsub.nl. Reguliere tickets zijn €14,50 en studenten kunnen voor €9,00 naar de voorstelling kijken. Voor de echte SubSub fans is er een speciaal fanticket van €17,50. Met een fanticket steunt de koper de productie van deze en de volgende voorstelling én krijgen zij een SubSub-tasje met inhoud cadeau.  
 
Over Lucifer
Stel je eens voor, je bent een jaar of 20 en je groeit op in een maatschappij waarin veel moet. Er wordt super veel van je verwacht, er zijn geschreven en ongeschreven regels waar je je aan moet houden. Maar hoe ouder je wordt, hoe meer kennis je hebt en hoe kritischer je wordt. Plotseling wordt besloten dat jouw leven anders moet. Je voelt je niet serieus genomen, niet gehoord, niet gezien en dat doet pijn. Wat doe je dan? Leg je je erbij neer of kom je in opstand?

Het verhaal achter Lucifer
De nieuwste voorstelling, Lucifer is een theaterstuk met thema’s die in de huidige maatschappij nog steeds aan de orde zijn. Thema’s zoals macht, rechtvaardigheid, identiteit en goed versus kwaad komen er allemaal in terug.

Het originele stuk dat eeuwenoud is en op rijm is geschreven komt van Vondel. Het stuk werd voor het eerst in 1654 opgevoerd in het Amsterdamse schouwburg. Na twee keer spelen werd het stuk verboden en gezien als godslastering. Juist hierdoor werd het stuk razendsnel populair en door Europa verspreid.

De engel Lucifer komt in opstand. Dit doet hij niet zomaar, zijn vader God, plaatst de mensen boven de engelen. Deze opstand eindigt wanneer veldheer Michaël de opstandelingen uit de hemel bliksemt. Op aarde neemt Lucifer wraak en het eerste mensenpaar begaat een zonde.

Speeldata
Woensdag 8 april (try out) – aanvang 20.15 uur
Vrijdag 10 april (try out) – aanvang 20.15 uur
Zaterdag 11 april (première) – aanvang 20.15 uur – UITVERKOCHT
Donderdag 16 april – aanvang 20.15 uur
Vrijdag 17 april – aanvang 20.15 uur
Zaterdag 18 april – aanvang 20.15 uur
Zondag 19 april – aanvang 14.30 uur
Woensdag 22 april – aanvang 20.15 uur
Donderdag 23 april – aanvang 20.15 uur
Vrijdag 24 april – aanvang 20.15 uur
Zaterdag 25 april – aanvang 20.15 uur 

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!