Kaartverkoop Suburbia zomervoorstelling gestart

De kaartverkoop voor de Suburbia zomervoorstelling is gestart. Deze zomer speelt Suburbia EX, van de Duitse toneelschrijver Marius von Mayenburg. De voorstelling is voor het eerst te zien in Nederland. De première is 25 juni. 

Een modern liefdesverhaal
Getrouwd, een nieuw huis, twee kinderen, twee banen. Architect Daniel en arts Sybille zijn voor de buitenwereld het perfecte gezin. Maar als werkende jonge ouders houden ze met moeite alle ballen in de lucht en de frustratie knaagt aan hun huwelijk.

Dan verschijnt Franziska, de ex-vriendin van Daniel. Tijdens een lange nacht komt onverwerkt verlies naar boven en wordt het ideaalbeeld van het moderne gezinsleven aan diggelen geslagen. Zal het huwelijk van Sybille en Daniel deze nacht overleven?

Marius von Mayenburg (1972) vertelt in EX het verhaal van een man en twee vrouwen die vechten voor hun geluk, maar vastlopen in een maatschappij die steeds meer ingrijpt in hun persoonlijke levens.

 

Nederlandse première 
EX ging vorig jaar in wereldpremière bij het Rikstheater in Stockholm. Het is voor het eerst dat EX nu buiten Zweden te zien zal zijn. De Nederlandse première wordt gespeeld door Ali-Ben Horsting (Vlucht HS13, Moordvrouw, Desperado), Hanne Arendzen (Vijand van het volk, Eline Vere, Van de koele meren des doods) en Alejandra Theus (Revolutionary Road, Flikken Maastricht, Ik stond in een kutvoorstelling maar mijn haar zat wel heel goed).

De zomervoorstelling is een heerlijk avondje in de buitenlucht op het erf van Stadsboerderij Almere, met driegangendiner, inleiding en na afloop kun je met cast & crew aan de bar napraten. De première is zaterdag 25 juni.

Tekst: Marius von Mayenburg, vertaling: Chiara Tissen, regie: Albert Lubbers, spel: Hanne Arendzen, Alejandra Theus, Ali-Ben Horsting, decorontwerp: Herbert Janse, kostuumontwerp: Dorien de Jonge, lichtontwerp en techniek: Neal Groot, geluidsontwerp: Jasper Boeke.

EX is te zien op de Stadsboerderij Almere op Stadslandgoed De Kemphaan van 15 juni tot en met  24 juli 2022. Speeldagen: woensdag tot en met zondag. Aanvang 20.30 uur. Diner om 18.30 uur. Aanvang zondag: 15.00 uur (geen diner). Bezoekers zitten overdekt. Meer informatie over de voorstelling op de website: www.theatergroepsuburbia.nl/voorstelling/ex

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!