Koningin Máxima viert succes muziekonderwijs

In Almere werken veel partijen samen om voor alle kinderen structureel meer muziek in de klas te brengen en dat blijft niet onopgemerkt. De landelijke organisatie Méér Muziek in de Klas heeft daarom een bokaal uitgereikt aan de gemeente Almere voor de inzet. Daarbij was ook koningin Máxima aanwezig.

Koningin Máxima bezocht gisteren als erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas openluchttheater Cabrio Soest waar verschillende afspraken werden bekrachtigd voor structureel muziekonderwijs in Noord-Holland, Utrecht en Flevoland. Daarnaast werd, op gepaste wijze binnen de huidige coronamaatregelen, gevierd hoe goed het gaat met het muziekonderwijs in bepaalde plaatsen in die provincies, zoals in Almere. Het bezoek was onderdeel van de campagne ‘50dagenmuziek’ van Méér Muziek in de Klas, ter ere van de 50e verjaardag van de erevoorzitter. De campagne draagt bij aan het doel van de stichting én de wens van Koningin Máxima: structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied.

BOKAAL VOOR ALMERE Muziek en muziek maken leggen een stevige basis voor empathie, sociale binding, creativiteit, kwaliteit van leven, luisteren naar elkaar en openstaan voor verschillen: onmisbare menselijke waarden in onze maatschappij. Daarom krijgen alle kinderen in Almere muziekonderwijs op de basisschool. De schoolteams bepalen hoe zij daar voor hun leerlingen vorm aan geven: maken we gebruik van een mooie muziekmethode, schaffen we instrumenten aan, zetten we muziekdocenten in om workshops te geven, gaan we naar een concert? Bij dat alles krijgen scholen ondersteuning van Collage, centrum voor cultuuronderwijs, dat daarvoor samenwerkt met vele partners en muziekdocenten. Dat in de gemeente Almere al sinds 2013 aan structureel muziekonderwijs wordt samengewerkt is door de landelijke organisatie Méér Muziek in de Klas niet onopgemerkt gebleven. Daarom kreeg de Gemeente Almere vandaag de Méér Muziek in de Klas Bokaal.


OPTREDEN VOOR DE KONINGIN. De twaalfjarige Tygho, saxofonist in de orkestklas van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest en leerling van de Bombardon, had de eer om op te treden voor Koningin Maxima. Tijdens het nummer ‘Can you feel the love tonight’ kon de Koningin het niet laten even mee te zingen. Na afloop van het optreden van Tygho mocht Wim Moorman, directeur van de Bombardon, namens de gemeente Almere de Bokaal in ontvangst nemen. Wim bedankte de gemeente Almere en de schoolbesturen dat zij de krachten gebundeld hebben in het centrum voor cultuuronderwijs Collage: ‘Collage ondersteunt alle scholen op het gebied van muziek en een breed cultureel aanbod van hoge kwaliteit, dat is fantastisch en brengt verbinding in onze jonge stad. Wij zijn daar heel bij mee en het is ontzettend mooi dat dat met deze Bokaal gewaardeerd wordt.’

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!