Kunstlinie biedt combitickets voor Judas en Lucifer

Theatergroep Suburbia en SubSub spelen dit voorjaar Judas en Lucifer. In samenwerking met Kunstlinie Almere Flevoland kun je tegen een aantrekkelijke prijs combitickets bestellen. Twee oeroude maar nog altijd spannende en moderne verhalen over verraad, schuld en schaamte. Judas van Theatergroep Suburbia is te zien in KAF op donderdag 6 en vrijdag 14  februari. Lucifer van Theatergroep SubSub is te zien van 8 tot en met 25 april in Theater De Voetnoot in Almere.

Judas en Lucifer. De één mens, de ander engel. Allebei de ultieme iconen van verraad. De discipel Judas verraadde Jezus. En de engel Lucifer kwam in opstand tegen God en pleegde daarmee volgens het Bijbelverhaal hoogverraad. Na meer dan tweeduizend jaar zijn er veel verschillende interpretaties van deze verhalen in omloop. Tot op de dag van vandaag zijn deze figuren springlevend en herkenbaar.

Figuur Judas komt tot leven
Al meer dan tweeduizend jaar is er geen ouder die zijn kind nog Judas noemt. Waarom werd die naam een icoon van verraad? Wat hield zijn verraad precies in? Wilde Judas daadwerkelijk Jezus de dood injagen? Wat waren zijn motieven toen hij de fatale kus gaf? De hedendaagse monoloog Judas is geschreven door Lot Vekemans, momenteel de meest gespeelde Nederlandse toneelschrijver. Justus van Dillen speelt Judas en brengt hem tot leven; vilein, grappig en ontroerend tegelijkertijd.

SubSub speelt Lucifer van Vondel
Artistiek leider van SubSub, Esther Bolte, maakt elk jaar een voorstelling met talentvolle jongeren in Almere tussen de 15 en 25 jaar. Dit jaar maakt Esther Bolte een nieuwe bewerking van Vondels klassieker Lucifer uit 1654. In Lucifer vind je thema’s terug waarmee jongeren dagelijks geconfronteerd worden in hun zoektocht naar een eigen identiteit; zoals macht, rechtvaardigheid, identiteit en goed versus kwaad. Lucifer is een eigentijdse muzikale voorstelling vol rap en gospel, dat recht doet aan het originele verhaal van Vondel.

Judas en Lucifer nu
Oude verhalen geven ons een lens om op een bijzondere manier naar het heden te kijken. Judas en Lucifer confronteren ons met de ‘judas’ in onszelf. Want was is goed en wat is kwaad? Hoe ga jij om met loyaliteit en sociale druk? Waartoe ben jij in staat als je tot het uiterste gedreven wordt?

Voor deze twee bijzondere verhalen biedt Kunstlinie Almere Flevoland nu speciale combitickets! Bestel nú je tickets voor Judas via www.kaf.nl en je krijgt tegen een aantrekkelijke prijs óók een kaartje voor Lucifer op donderdag 16 april of vrijdag 10 april! Voorafgaand aan deze voorstellingen van Lucifer zijn er gratis inleidingen. En op donderdag 6 februari is een eenmalige inleiding door niemand minder dan schrijfster Lot Vekemans.

 

Judas is te zien in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) op donderdag 6 en vrijdag 14 februari. Daarna op tournee tot en met 13 april 2020. Lucifer is te zien van woensdag 8 tot en met zaterdag 25 april in De Voetnoot in Almere. Meer informatie over de kaartverkoop van Judas en Lucifer via: https://kaf.nl/ judas

 

Theatergroep SubSub
Theatergroep SubSub is hèt jongerengezelschap van Flevoland. Ontstaan vanuit Theatergroep Suburbia, is zij sinds 2017 een zelfstandige theatergroep en produceert zij meerdere voorstellingen per jaar. SubSub is gefascineerd door het thema identiteit. Wie ben je? Waarom maak je bepaalde keuzes in je leven? En hoever ga je om te zijn wie je bent?

Theatergroep Suburbia
Theatergroep Suburbia is het stadsgezelschap van Almere en maakt theater in de polder. Ontroerende, tragische en geestige voorstellingen over het menselijk tekort, ook voor degenen voor wie toneelbezoek niet vanzelfsprekend is. Naast een jaarlijkse zomervoorstelling op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere, maakt Suburbia locatievoorstellingen op bijzondere plekken in de polder. Daarnaast reizen we ieder jaar met twee theatertournees langs de theaters door het land.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!