Kunstproject Wie wij zijn – Wie zijn wij; van stelling naar vraag

Door corona is de vraag naar kunst en de behoefte aan creatieve reflectie erg veranderd. Hier spelen beeldend kunstenaar Ninette Koning en auteur Maria van Daalen op in door op een speciale manier, met filosofische vragen, contact te zoeken met de bewoners van Almere. Corona dwingt ons letterlijk en figuurlijk naar ‘binnen’ te gaan. Door middel van vragen aan onszelf kunnen we de balans opmaken: ben je bijvoorbeeld veranderd door de corona crisis? Wat zou je van deze periode willen bewaren voor later? etc. Met dit project worden de bewoners van Almere met een ingestuurde filosofische vraag opdrachtgever en inspiratiebron voor de bovengenoemde kunstenaars.

Filosofische vraag
In de periode van 26 januari t/m 5 februari (Almere Stad) en 11 februari t/m 21 februari (Almere Buiten) kan iedereen (jong en oud en wonend in Almere) een filosofische vraag insturen naar de kunstenaar en auteur. Elke dag wordt er één vraag uitgekozen. Bij deze vraag maken Maria en Ninette dezelfde dag nog een gedicht en een kunstwerk. Dit komt de volgende dag in De Nieuwe Bibliotheek te 'hangen' en is te bekijken via een speciale pagina op de bibliotheekwebsite, www.denieuwebibliotheek.nl
Na verloop van tijd mag de vraagsteller het kunstwerk en gedicht ophalen. Mail je vraag (graag met vermelding van naam, leeftijd en adres) naar wiewijzijnwiezijnwij@gmail.com en maak kans op een kunstwerk en een gedicht over jouw vraag.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!