Lampje, theaterbewerking in Kunstline Almere Flevoland

Op woensdag 19 februari 2020, om 15:30, speelt Maas theater en dans de voorstelling Lampje in Kunstlinie Almere Flevoland, Almere. Lampje is een avontuurlijke en ontroerende familievoorstelling naar het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap. In 2018 won Schaap met haar debuut alle belangrijke jeugdboekenprijzen: de Gouden Griffel, de Boekenleeuw, de Nienke van Hichtumprijs en de Woutertje Pieterse Prijs. Lampje toert van 13 december 2019 tot en met 5 april 2020 door heel Nederland.

Woest, poëtisch en ontroerend avontuur
Regisseur Moniek Merkx maakt een bewerking van Lampje naar het gelijknamige boek van Annet Schaap. Het is een indrukwekkend verhaal over Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter, die in een stormachtig avontuur terecht komt. Alleen en verloren ontmoet ze geheimzinnige zeewezens, droevige kermisklanten en woeste piraten. En steeds overtreft ze zichzelf in dapper, volhardend en liefdevol zijn. De voorstelling Lampje is een beeldende vertelling met woeste drinkmuziek en droevige verlangliedjes van Djurre de Haan en met een poëtisch uitzicht op zee.

Moniek Merkx over Lampje
“Lampje is een prachtig boek met waanzinnig veel verrassende wendingen en een rijk, goed geschreven plot. Het verlangen naar de zee, een spannend spookhuis en een bonte kermisploeg nemen je vanaf het begin mee in een indrukwekkend tijdloos verhaal.”

Makers
Bewerking, regie: Moniek Merkx
Spel: Anne Fé de Boer, Rosa van Leeuwen, Carmen van Mulier, Freek Nieuwdorp, Gianni Noten
Live muziek: Djurre de Haan (AWKWARD i), David Corel
Decor: Sanne Danz
Kostuums: Nicky Nina de Jong
Licht: Gé Wegman
Dramaturgie: Dorien Folkers

Naar het gelijknamige boek van Annet Schaap, uitgegeven door Em. Querido’s Uitgeverij, Amsterdam

Lampje in Almere
Kunstlinie Almere Flevoland, Esplanade 10 1315 TA Almere
Aanvang: woensdag 19 februari 2020, om 15:30 uur
Entree: vanaf €12,50
Tickets: 036 84 55 555 / kaf.nl

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!