Land Art Luisterweekend

Luister in het weekend van 6 en 7 juni 2020 naar de landschapskunst van Flevoland.

Voor het Land Art Weekend van 2020 gaat Land Art Flevoland op de audiotoer. In het weekend van 6 en 7 juni presenteert kunstjournalist Luuk Heezen tien luisterprogramma's. Per landschapskunstwerk een uitzending, plus een over de hele collectie. Zo kun je binnen of buiten, thuis of ter plekke, het hele weekend van de Flevolandse land art genieten.

Jaarlijks worden de landschapskunstwerken in Almere, Lelystad, Zeewolde, Dronten en de Noordoostpolder in het zonnetje gezet tijdens het Land Art Weekend. Martine van Kampen, curator van het Land Art Flevoland: “Door dit jaar het hele programma beluisterbaar te maken verschuift de nadruk van samenkomen naar individuele beleving. Zo kan iedereen de landschapskunst van gepaste afstand meemaken.”

Tijdens het Luisterweekend worden de kunstwerken zelf ten gehore gebracht, en interviewt Heezen kunstenaars en kenners over de kunstwerken van Robert Morris, Richard Serra, Daniel Libeskind, Piet Slegers, Marinus Boezem, Antony Gormley, Paul de Kort, Bob Gramsma, RAAAF | Atelier de Lyon. Het programma wordt half mei bekendgemaakt.

Beluister het Land Art Weekend op 6 en 7 juni live op www.landartflevoland.nl. Nadien zijn de afleveringen ook als podcasts beschikbaar.

Verder op het programma
Vesna Dragojevic van Good4Good maakt speciale playlists voor elk landschapskunstwerk. Vorig jaar verzorgde zij tijdens het Land Art Weekend de Buitenmis in De Groene Kathedraal - dit jaar kan je haar muziekkeuzes op alle negen locaties beluisteren. Ze geven de kunstwerken een extra dimensie, zonder ook maar iets aan de uiterlijke vorm te veranderen.

Het luisterweekend is ook een uitgelezen moment om de Engelenzender van Moniek Toebosch op de Houtribdijk eens te ervaren. Rij in je eigen auto over de dijk en hoor via de app de engelen zingen. Land Art Flevoland hoopt dit bijzondere geluidskunstwerk binnenkort aan de collectie toe te voegen.

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Mis niks!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!